e Govt Job Alert: Latest Exam Syllabus in pdf, Exam Pattern/ Scheme, Eligibility Criteria, Exam Dates/ Schedules,Answer Key, Cut Off Marks, Admit Cards, Exam Hall ticket, Interview Call Letter,Exam Notification 2015-2016, Recruitment/ Rozgar Samachar/ Employment News, Results, Merit List, Toppers List, Rank List, Previous Year Old Question Papers, Exam tips & guides,

Friday, 1 April 2016

(Shift 1,2,3) Railway RRB NTPC Online Test GK Questions Asked (31 March 2016) - RRB Non Technical CBT Exam GS Question Papers

(Shift 1,2,3) Railway RRB NTPC Online Test GK Questions Asked (31 March 2016) - RRB Non Technical CBT Exam GS Question Papers CEN 03/2015- RRB NTPC Exam Answer Sheet with Question paper Solution keys in pdf file All Sets Wise Morning / Afternoon/ Evening Shift/ 1st, 2nd, 3rd Slot/ Phase. RRB NTPC Answer Key 2016 Indian Railway RRB NTPC Online Exam 28 to 31 March 02 to 11 April, 16, 18 to 19th, 22nd, 26th to 30th April 2016 Analysis download online indianrailways.gov.in CEN 03/2015 Non Technical Graduate Level Exam Review and Analysis Check Here.

RRB NTPC (CEN 03/2015) Answer Key 2016 Available for All Regions : Click Here

RRB NTPC 31th March 2016 Asked Questions (All Slot) 

Railway Recruitment Board (RRB) has successfully conduct the Computer based Test or Online Exam for Various post at pre arrange centres decided by Indian railway Department for All Regions.

The Indian Railways conducted the Computer Based Test (CBT) Region wise on 28 to 31 March, 02 to 11 April, 16, 18 to 19th, 22nd, 26th to 30th April 2016. The written exam was conducted in 3 shifts (shift I 9.00 am, Shift II 12.30 am to 11.45 am, shift III 4 pm). As per the official information, the online test comprised of 5 sections i.e. Reasoning, Numerical Ability, General Awareness, Computer Knowledge, and English.

Indian Railway Non Technical CBT Exam Asked Question Paper Solution Key

Recently RRB NTPC 2016 CEN 03/2015 - Non Technical Popular Categories RRB NTPC 2016 – RRB NTPC CEN 03/2015 is the Railway Recruitment Board Non Technical Popular Categories recruitment for graduates. RRB NTPC 2016 is for posts of goods guard, junior accounts assistant cum typist (JAA), commercial apprentice (CA), traffic apprentice (TA), enquiry cum reservation clerk (ECRC), senior clerk cum typist, assistant station master (ASM). The stages of selection involve online computer based test which is common for all, followed by typing skill test and aptitude test depending upon post applied for. There are 18252 vacancies for RRB Non Technical Popular Categories 2016.

Large number of Candidates who had attend the CBT Exam for Non Technical are looking for Answer keys, Exam Review And Analysis. We provide the complete review about Railways examination here.

RRB NTPC (CEN 03/2015) Asked Questions 2016 Available for All Regions : Click Here

All Slot RRB Railway non Technical Exam Question Papers (31/03/2016)

Name of the Organization: Indian Railways (Railway Recruitment Boards)
Official Site: www.indianrailways.gov.in
Name Of the Posts: Various posts (Commercial Apprentice (CA), Traffic Apprentice(TA), Enquiry-Cum- Reservation-Clerk (ECRC), Goods GuardJunior Accounts Assistant-Cum-Typist (JAA), Senior Clerk-Cum-TypistAsst Station Master (ASM),Traffic Assistant and Senior Time keeper)
Total No Vacancies: 18252 posts
Job Category: Central government, Railway Jobs, Railway Recruitment 2015-16, Railway  Non Technical Jobs 2016.
Job Location: India
Category: RRB NTPC Asked Questions, RRB NTPC Exam Review, RRB railway Paper Analysis.

Exam Date: 31 March 2016

Date of Examinations:
March Month: 28th, 29th, 30th and 31st March 2016
April Month: 2nd, 3rd, 4th, 5th, 6th, 7th, 9th (examination only in 3rd Shift), 10th (examination only in 3rd Shift), 11th, 12th, 16th, 18th, 19th, 22nd, 26th, 27th, 28th, 29th and 30th April 2016.
Exam Duration: The duration of computer based test(CBT) will be 90 minutes (120 minutes for PWD candidates with scribe)
Number of Questions: 100
Type of Questions: Multiple Choice Questions.
Negative Marking: 1/3rd for every incorrect answers.
Exam language: English, hindi, Gujarati, Punjabi, Kannada, Tamil, Telugu, Marathi, Konkani, Odia, Assamese, Manipuri, Malayalam & Urdu (15 languages).
Shift Timings:
S.NoTimeShift 1(09.00 to 10.30)Shift 2(12.30 to 14.00)Shift 3(16.00 to 17.30)
1.Reporting Times07.3011.0014.30
2.Gate Closing Times08.1511.4515.15
3.Exam Starting Times09.0012.3016.00

GK Questions Asked in RRB Exam: 1st Shift (Morning)

These are the questions which were asked in morning shift (I) of Railway RRB NTPC online exam 2016.

1. Who was the Guru of Mahatma Gandhi?
Ans: Gopal Krishna Gokhle
2. 2019 Cricket World Cup Hosting Country?
Ans. England
3. When was the first Asian Games Started?
Ans. 1951
4. What is called Bankers of Bank?
Ans. Reserve Bank of India
5. New Scheme for Farmers announced by PM Modi?
Ans. Crop Insurance Scheme
6. Oama Bin laden killed at?
Ans. Tora Bora, Afganistan
7. Where is NASA HeadQuarter?
Ans. Washinton DC
8. Computer Security Day Observed on?
Ans. November 30
9. What is National Highway Greenary Plan?
Ans. Plantations of trees along 6000 Km of highways.
10. Coins made up which metal?
Ans. Ferritic Steel
11. Kundankulam Situated at ?
Ans. Tamil Nadu
12. Who was the first Women CM in India?
Ans. Sucheta Kriplani
13. Chandrayan - 1 Lanuched on which year?
Ans. 2008
14. Who hit 6 sixes in 6 ball in World Cup T20?
Ans. Yuvraj Singh
15. Which State produce highest Tea in India?
Ans. Assam
16. Who won Gold Medal in Tennis in 2012 Olympic Game>
Ans. Andy Murray
17. What does IMO Stand for?
Ans. International Maritime Organisation.
18. National Unity Day is on?
Ans. 31 October
19. World Heritage Site by Unesco in 1985?
Ans. Kaziranga National Park
20. Who contributed more in setting up of Nalanda University?
Ans. George Yeo
21. Water Droplets cause Rainbow because of?
Ans. Reflection, Refraction and Dispersion
22. NFC is Based on?
Ans. RFID (Radio Frequency Identification)
23. Chose odd one (Buland Darwaza , Gateway of India , Agra Fort ,Jodhabai palace)
Ans. Gateway of India
24. Who did Partition of Bengal in 1905?
Ans. Lord Curzon
25. Nustar – x ray is use to detect?
Ans. High energy X-rays.
26. Webpages are written of?
Ans. HTML
27. Captcha is used for?
Ans. Human detection
28. Larynx is also called?
Ans. Voice Box
29. 2018 Fifa world cup venue?
Ans. Russia
30. Who was the first Home Minister of India?
Ans. Sardar Patel
31. Most spread forest in India?
Ans. Tropical Deciduous Forests
32. Dialysis is treatment for?
Ans. Kidneys
33. Who appoints Governor of state?
Ans. President
34. Evaporation of liquid to absorb heat is a principle used in?
Ans. Refrigerator
35. 2014 Common Wealth games badminton winner at Glassgow
Ans. Parupalli Kashyap

GK Questions Asked in RRB Exam: 2nd Shift

These are the questions which were asked in after noon shift (II) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. In which year Virat Kohli got Arjuna Award?
Ans. 2013
2. Who introduced Slave Dynasty?
Ans. Kutub-ud-din Aybak
3. Book not written by Abdul Kalam Ajad?
Ans. Option
4. How many members in Volly Ball?
Ans. 6
5. What is Exobiology?
Ans. Study of Extraterrestrial life
6. Hirakund Dam is on which River?
Ans. Mahanadi
7. What is Pitutary?
Ans. Smallest Gland
8. Present Location of Krukshetra?
Ans. Ambala
9. What is the Study of the earth called?
Ans. Geology, Earth Science
10. Triratna is associated with which religion?
Ans. Buddhism
11. Number of columns in ms excel?
Ans. 256
12. A disease where Person can see only nearby objects?
Ans. Myopia
13. In which year Bangladesh got its constitution?
Ans. December 1972
14. Legislative powers vested with whom?
Ans. Parliament
15. AC TO DC current is converted by?
Ans. Rectifier
16. Grand slam is combination of?
Ans. Australia OPEN, French OPEN, US OPEN and Wimbledon.
17. Kalpana chawla Space shuttle name?
Ans. Columbia
18. Who is trio of LAL -BAL -PAL?
Ans. Lala Lajpat Rai, Balgangadhar Tilak and Bipin Chandra Pal.
19. Blue light turns black in red colour because of?
Ans. Dispersion of light
20. Bleaching powder is mostly found in?
Ans. Calcium Oxichloride
21. Target year of Swach Bharat Abhiyan Mission?
Ans. 2019.
22. Zika virus is caused by?
Ans. Aedes Mosquito.

GK Questions Asked in RRB Exam: 1st Shift (Morning)

These are the questions which were asked in morning shift (I) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. Who invented Dynamite?
Ans. Alfred Nobel
2. When was theory of relativity proposed?
Ans. 1915
3. Terracotta Army in which Country?
Ans. China
4. What is English lvy?
Ans. Plant
5. Which Indian Scientist contradicted Einstein theory of energy (E=mc)
Ans. Ajay Sharma
6. Who built brihdeswara temple?
Ans. Raj Raj 1
7. On which hills Lord Venkateswara Temple is situated?
Ans. Ans. Sheshadri
8. Why does Parwasi bhartiya diwas is celebrated?
Ans. Mahatma Gandhi came that day.
9. What is Highest point of the Aravalli Range?
Ans. Gurusikhar
10. Where is involuntary muscle?
Ans. In walls of internal organs
11. Mycology is s tudy of what?
Ans. Fungii
12.Study of Geodesy?
Ans. Shape of the Earth
13. The Common Language used in Tamil Nadu and Srilanka?
Ans. Srilanka

Share

& Comment

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright © 2015 e Govt Job Alert 2016 - 2017 : Recruitment, Results, Answer Key, Exam Syllabus™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.