e Govt Job Alert: Latest Exam Syllabus in pdf, Exam Pattern/ Scheme, Eligibility Criteria, Exam Dates/ Schedules,Answer Key, Cut Off Marks, Admit Cards, Exam Hall ticket, Interview Call Letter,Exam Notification 2015-2016, Recruitment/ Rozgar Samachar/ Employment News, Results, Merit List, Toppers List, Rank List, Previous Year Old Question Papers, Exam tips & guides,

Monday, 18 April 2016

RRB Railway NTPC 18th April Question Paper & Answer Key 2016 (1st Shift/ Slot) - Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Paper Solution (Morning Session)

RRB Railway NTPC 18th April Question Paper & Answer Key 2016 (1st Shift/ Slot) - Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Paper Solution (Morning Session) for Goods Guard, ASM, Traffic Apprentice, JAA, Typist, Senior Clerk, ECRC CA, Traffic Assistant, Senior Time Keeper.

<<RRB NTPC Previous Year Question Paper- Non Technical With Answer Key>>

Railway Non Technical (18.04.2016) Question Asked with Paper Solution

Download Online RRB NTPC CEN 03/2015 Answer Key with Question Paper Solution All Sets Wise in pdf for All Regions. RRB NTPC Online Exam Asked Questions in GK, GS, Arithmetic, GI Subjects for Morning/ Afternoon/ Evening Shift or 1st/ 2nd/ 3rd Slot/ Session/ Phase/ Batch. Railway Non Technical Graduate Level Exam Review and Analysis held on March 18th April 2016 available at official website indianrailways.gov.in.

RRB NTPC Cut Off Marks Previous Year

RRB NTPC Answer Key for 18th April 2016

RRB NTPC Questions 18 April 2016

After 17th April, Today RRB Conduct Online Exam at various examination centres all across different regions on 18th April 2016. Indian railway schedule cbt exam for March/ April Month on various dates for all regions. Huge number of Candidates appeared in the examination and now they are looking for asked questions in various subject papers. We will provide here every shift and day question paper and solution key. The written exam was conducted in 3 shifts (shift I 9.00 am, Shift II 12.30 am to 11.45 am, shift III 4 pm). As per the official information, the online test comprised of 5 sections i.e. Reasoning, Numerical Ability, General Awareness, Computer Knowledge, and English.

RRB NTPC Exam Review & Paper Analysis 2016

RRB NTPC 18 April Paper  (1st Shift/ Slot)

Name of the Organization: Railway Recruitment Boards of Indian Railways Official Site: www.indianrailways.gov.in Job Role: (Commercial Apprentice (CA), Traffic Apprentice(TA), Enquiry-Cum- Reservation-Clerk (ECRC), Goods Guard, Junior Accounts Assistant-Cum-Typist (JAA), Senior Clerk-Cum-Typist, Asst Station Master (ASM),Traffic Assistant and Senior Time keeper) Vacancies: 18252 posts Job Category: Central government Job Location: India

Exam dates: 18th April 2016

Category: Asked Questions/ Answer Key/ Exam Review/ Paper Analysis Date of Examinations: Remaining Exams April Month:18th, 19th, 22nd, 26th, 27th, 28th, 29th and 30th April 2016.

RRB NTPC March/ April 2016 Admit Card Exam Dates (1st, 2nd, 3rd Shift)

Exam Duration: The duration of computer based test(CBT) will be 90 minutes (120 minutes for PWD candidates with scribe) Number of Questions: 100 Type of Questions: Multiple Choice Questions. Negative Marking: 1/3rd for every incorrect answers. Exam language: English, hindi, Gujarati, Punjabi, Kannada, Tamil, Telugu, Marathi, Konkani, Odia, Assamese, Manipuri, Malayalam & Urdu (15 languages).

RRB Non-Technical Exam Pattern 2016

The written exam will consist of 100 multiple choice questions. Each question carries one and half mark. Negative marking system for each question for which an incorrect has been given by the aspirant, 1/3 of the marks assigned to the MCQs question will be deducted as penalty to arrive to the obtained mark. The question paper will be divided into four sections:  General Knowledge (20 marks), Arithmetic Ability (25 marks), General Intelligence (25 marks) and General Science (30 marks). The exam is likely to be highly competitive as huge number of applicants will sit for the exam. So, they will have to take preparation according to the prescribed exam pattern and syllabus.

RRB NTPC Asked Questions Shift 1, 2, 3

Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Question Paper Solution

Candidates can check today questions paper and answer key. We suggest to all aspirants to share this question their friends on social media.

RRB NTPC Online Mock Test 2016

RRB Railway NTPC 18th April Question Paper & Answer Key 2016 (1st Shift/ Slot) 


Morning shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 18 April 2016: (1st shift)

These are the questions which were asked in morning shift (I) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
1. What is the full form of ATM?
Ans. Automated Teller Machine
2. Who is inventor of Video Games?
Ans. Ralph Henry Baer
3. Who won Man Booker Prize 2015?
Ans. Marlon James
4. Which is India’s first defence satellite?
Ans. GSAT -7
5. Who Presented Union Budget in 1947?
Ans.  R K Shanmukham Chetty
6. First Railway Budget submitted by?
Ans. John Mathai
7. Who is the queen of Arabian Sea?
Ans. Kochi
8. Who got Padma Bhushan in Sports?
Ans. Saina Nehwal
9. Chalk is what?
Ans. Calcium Carbonate
10. Harry Potter Series next Movie name?
Ans. Fantastic Beasts and Where to Find Them
11. What is the First Capital of Srilanka?
Ans. Anuradhapura
12. What is the date of Partition of India?
Ans. 14th August 1947
13. Who is the Inventor of Stainless Steel?
Ans. Harry Brearley
14. Cricket Bat is made by?
Ans. Willow Wood
15. What is the venue of Commonwealth games 2022?
Ans. Durban, South Africa
16. Raja bhoja Belongs to which Dynasty?
Ans. Parmara
17. Where is the museum of Noble Prize?
Ans. Sweden
18. What is the Chemical Formula of Ozone?

Ans. O3

  Coming Soon.. We Will Update ASAP....

Railway RRB NTPC Paper for 18th April 2016

RRB NTPC Asked Questions 18th April 2016 (Morning Slot)

RRB refers Railway Recruitment Boards of Indian Railways. RRB It is the Employment Gateway for filling the vacancies available in Indian Railways. The Indian Railways is the largest mode of transportation in India. It handles the highest number of customer and passenger. RRB divided into 19 Regional Boards headed by a Central Control Board.  Recently Organisation has released RRB Advt. No. CEN 03/2015 Notification for filling up of 18252 Ticket Collector, Clerk Cum Typist, Commercial Apprentice, Traffic Apprentice (TA), Junior Accounts Assistant cum Typist, Enquiry cum Reservation Clerk (ECRC), Senior Clerk cum Typist, Assistant Station Master (ASM), Senior Time Keeper, and Goods Guard Vacancies.

Related Search:
RRB Exam 18th April Review & Analysis (1st Shift) Morning Session
RRB 18th April Review & Analysis (2nd Shift) Afternoon Session
RRB 18 April Review & Analysis (3rd Shift) Evening Session
RRB NTPC 18th April Asked Questions (1st Shift) Morning Phase
RRB NTPC Exam Questions Papers 18th April (3rd Shift) Evening Phase

Share

& Comment

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright © 2015 e Govt Job Alert 2016 - 2017 : Recruitment, Results, Answer Key, Exam Syllabus™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.