e Govt Job Alert: Latest Exam Syllabus in pdf, Exam Pattern/ Scheme, Eligibility Criteria, Exam Dates/ Schedules,Answer Key, Cut Off Marks, Admit Cards, Exam Hall ticket, Interview Call Letter,Exam Notification 2015-2016, Recruitment/ Rozgar Samachar/ Employment News, Results, Merit List, Toppers List, Rank List, Previous Year Old Question Papers, Exam tips & guides,

Tuesday, 12 April 2016

RRB NTPC Question Paper & Answer Key 12th April 2016 {3rd Shift/ Slot} (Evening Session)

RRB NTPC 12th April Question Paper & Answer Key {3rd Shift/ Slot} - Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Solution (Evening Session) for Goods Guard, ASM, Traffic Apprentice, JAA, Typist, Senior Clerk, ECRC CA, Traffic Assistant, Senior Time Keeper Indian Railway Non technical (12.04.2016) Online Exam GK Question Analysis & Answer Keys (CEN 03/2015

Download Online RRB NTPC CEN 03/2015 Answer Key with Question Paper Solution All Sets Wise in pdf for All Regions. RRB NTPC Online Exam Asked Questions in GK, GS, Arithmetic, GI Subjects for Morning/ Afternoon/ Evening Shift or 1st/ 2nd/ 3rd Slot/ Session/ Phase.

Railway Non Technical Graduate Level Exam Review and Analysis held on March 12th April 2016 available at official website indianrailways.gov.in

RRB NTPC Answer Key Download 12th April 2016

  • RRB NTPC Answer Key
  • RRB NTPC Previous Year Question Paper
  • RRB NTPC Exam Review & Paper Analysis
  • RRB NTPC Asked Questions
  • RRB NTPC Cut Off Marks Previous Year
  • RRB Railway Recruitment
  • RRB NTPC Questions 12th April 2016 

    RRB NTPC Asked Questions 12th April 2016 (1st/ 2nd/ 3rd Shift) (All Session) : RRB NTPC Online Exam Conducted by Railway Recruitment Board on various dates for all regions. Huge number of Candidates appeared in the examination and now they are looking for asked questions in various subject papers. We will provide here every shift and day question paper and solution key.

    The Indian Railways conducted the Computer Based Test (CBT) Region wise on 28 to 31 March, 02 to 11 April, 16, 18 to 19th, 22nd, 26th to 30th April 2016. The written exam was conducted in 3 shifts (shift I 9.00 am, Shift II 12.30 am to 11.45 am, shift III 4 pm). As per the official information, the online test comprised of 5 sections i.e. Reasoning, Numerical Ability, General Awareness, Computer Knowledge, and English.

    RRB NTPC Answer Sheet 12th April 2016 (3rd Shift/ Slot)

    Name of the Organization: Railway Recruitment Boards of Indian Railways

    Official Site: www.indianrailways.gov.in

    Job Role: (Commercial Apprentice (CA), Traffic Apprentice(TA), Enquiry-Cum- Reservation-Clerk (ECRC), Goods Guard, Junior Accounts Assistant-Cum-Typist (JAA), Senior Clerk-Cum-Typist, Asst Station Master (ASM),Traffic Assistant and Senior Time keeper)

    Vacancies: 18252 posts

    Job Category: Central government

    Job Location: India

    Exam dates: 12th April 2016

    Category: Asked Questions/ Answer Key/ Exam Review/ Paper Analysis

    Exam Duration: The duration of computer based test(CBT) will be 90 minutes (120 minutes for PWD candidates with scribe)

    Number of Questions: 100

    Type of Questions: Multiple Choice Questions.

    Negative Marking: 1/3rd for every incorrect answers.

    Exam language: English, hindi, Gujarati, Punjabi, Kannada, Tamil, Telugu, Marathi, Konkani, Odia, Assamese, Manipuri, Malayalam & Urdu (15 languages).

    RRB Non-Technical Exam Pattern 2016

    The written exam will consist of 100 multiple choice questions. Each question carries one and half mark. Negative marking system for each question for which an incorrect has been given by the aspirant, 1/3 of the marks assigned to the MCQs question will be deducted as penalty to arrive to the obtained mark.

    The question paper will be divided into four sections: General Knowledge (20 marks), Arithmetic Ability (25 marks), General Intelligence (25 marks) and General Science (30 marks). The exam is likely to be highly competitive as huge number of applicants will sit for the exam. So, they will have to take preparation according to the prescribed exam pattern and syllabus.

    Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Question Paper Solution

    Candidates can check today questions paper and answer key. We suggest to all aspirants to share this question their friends on social media.

    RRB NTPC 12th April 2016 Answer Key & Question Paper (3rd Shift/ Slot) 

    Evening shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 12 April 2016: (3rd shift)

    1.Ozone day?
    Ans:  16th September


    2.Who invented mobile phone?
    Ans:  Martin Cooper

    3.Who was behind the idea of constructing china wall?
    Ans:  The Qin Dynasty

    4.Hakuho Has won most awards in which Sport?
    Ans: Sumo Judo

    5.How many princely states was there at time of Independence?
    Ans: 562

    6.Who invented band aid?
    Ans: Earle Dickson

    7.Who invented bifocal lens?
    Ans: Benjamin Franklin

    8.States and Union territory are mentioned in which schedule?

    9. Who is the Present FIFA chairman?
    Ans: Issa Hayatou        

    10.Who Constructed Hawa Mahal?
    Ans: Maharaja Sawai Pratap Singh

    11.Recently passed  away Martin crowe which county captain?
    Ans: New Zealand

    12.Who Constructed Delhi city architect?
    Ans: Edwin Lutyens and Sir Herbert Baker

    13.Who was the Commissioner of Delhi before bassi?
    Ans: Neeraj Kumar

    14.What is the name of process heat glass is slowly cooling?
    Ans: Annealing

    15.How many members walked on moon upto now?
    Ans: 12

    16.Who won the Australian grand prix 2015?
    Ans: Lewis Hamilton

    17.Who was Nepal Prime Minister in 2015?
    Ans: Suresh Koirala

    18.Which rays used in airports which passes through solids?
    Ans: X-Rays

    19.Milk of magnesium used ?
    Ans:  to treat constipation

    Coming Soon.. We Will Update ASAP....

    RRB NTPC 12th April 2016 Answer Key & Question Paper (2nd Shift/ Slot) 


    Afternoon shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 12 April 2016: (2nd shift)

    1. Australian Open women’s double winner 2016
    Ans: Martina Hingis & Sania Mirza

    2. Who is Baba atomic research director
    Ans: Sekhar Basu

    3. Who was the first and last female ruler of Delhi Sultanate?
    Ans: Razia Sultana

    4. Who is Nargis Dutt?
    Ans: Indian film actress

    5. Hydropower plants convert the mechanical energy into ---------------?
    Ans: electrical energy.

    6.Who was the Captain who won First World Cup For Australia
    Ans: Allen Border

    7.Who Is Present President of Pakistan ?
    Ans: Mamnoon Hussain

    8.Diamond Contain Which Element ?
    Ans: Carbon

    9.Apgar Score is test For ?
    Ans: To Summarize Health of New Born Babies

    10.What is the Chemical name of Vinegar?
    Ans: Acetic Acid

    11. What is TBasic?
    Ans: Programming Language

    12.Who is the 8th CM Of Arunachal Pradesh?
    Ans: Kalikho Pul

    13.Who wrote Book To kill a mocking bird?
    Ans: Harper Lee

    14.World’s Poisonous Fish?
    Ans: Stone Fish

    15. World Heritage Day?
    Ans: 18th April

    16.Dipa Karmakar is Related to?
    Ans: Gymnastics (Sports)

    17.Which Prime Minister hoisted flag at Red Fort for the maximum times?
    Ans: Jawahar Lal Nehru

    18.Which Planet named after Roman God?
    Ans: Venus

    19.Who came after Mauryas ?
    Ans: Sunga Dynasty

    20.Dholavora comes under which?
    Ans: Gujrat,Indus Civilization

    21.Borobudur Temple located in?
    Ans: Indonesia

    22.Which is called black gold ? 
    Ans: Coal

    23. Golden pagoda temple of budhist is located at _______.
    A: Myanmar

    24. which planet is called the hottest planet
    Ans: Venus

    25. jeans was First marketed by ?
    Ans: Lee is an American brand of denim jeans

    26. Which Instrument measures Atmospheric Pressure ?
    Ans: Barometer

  • RRB NTPC Answer Key
  • RRB NTPC Previous Year Question Paper
  • RRB NTPC Exam Review & Paper Analysis
  • RRB NTPC Asked Questions
  • RRB NTPC Cut Off Marks Previous Year
  • RRB Railway Recruitment
  • RRB NTPC Asked Questions 12th April 2016 (Evening Slot) 

    RRB refers Railway Recruitment Boards of Indian Railways. RRB It is the Employment Gateway for filling the vacancies available in Indian Railways. The Indian Railways is the largest mode of transportation in India. It handles the highest number of customer and passenger. RRB divided into 19 Regional Boards headed by a Central Control Board.  Recently Organisation has released RRB Advt. No. CEN 03/2015 Notification for filling up of 18252 Ticket Collector, Clerk Cum Typist, Commercial Apprentice, Traffic Apprentice (TA), Junior Accounts Assistant cum Typist, Enquiry cum Reservation Clerk (ECRC), Senior Clerk cum Typist, Assistant Station Master (ASM), Senior Time Keeper, and Goods Guard Vacancies.

    Related Search:

    RRB Exam 12th April Review & Analysis (1st Shift) Morning Session
    RRB 12th April Review & Analysis (2nd Shift) Afternoon Session
    RRB 12th April Review & Analysis (3rd Shift) Evening Session
    RRB NTPC 12th April Asked Questions (1st Shift) Morning Phase
    RRB NTPC Exam Questions Papers 12th April (3rd Shift) Evening Phase

    Share

    & Comment

    0 comments:

    Post a Comment

     

    Copyright © 2015 e Govt Job Alert 2016 - 2017 : Recruitment, Results, Answer Key, Exam Syllabus™ is a registered trademark.

    Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.