e Govt Job Alert: Latest Exam Syllabus in pdf, Exam Pattern/ Scheme, Eligibility Criteria, Exam Dates/ Schedules,Answer Key, Cut Off Marks, Admit Cards, Exam Hall ticket, Interview Call Letter,Exam Notification 2015-2016, Recruitment/ Rozgar Samachar/ Employment News, Results, Merit List, Toppers List, Rank List, Previous Year Old Question Papers, Exam tips & guides,

Sunday, 3 April 2016

RRB NTPC Asked Questions 2nd April 2016 (3rd Shift) (Evening Session) - Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Paper Solution

RRB NTPC Asked Questions 2nd April 2016 (3rd Shift) (Evening Session) - Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Paper Solution : Download Online RRB NTPC CEN 03/2015 Answer Key with Question Paper Solution All Sets Wise in pdf for All Regions. RRB NTPC Online Exam Asked Questions in GK, GS, Arithmetic, GI Subjects for Morning/ Afternoon/ Evening Shift or 1st/ 2nd/ 3rd Slot/ Session/ Phase. Railway Non Technical Graduate Level Exam Review and Analysis held on 8 to 31 March 02 to 11 April, 16, 18 to 19th, 22nd, 26th to 30th April 2016 available at official website indianrailways.gov.in

  • RRB NTPC Answer Key
  • RRB NTPC Previous Year Question Paper
  • RRB NTPC Exam Review & Paper Analysis
  • RRB NTPC Asked Questions
  • RRB NTPC Cut Off Marks Previous Year
  • RRB Railway Recruitment

  • RRB NTPC Asked Questions 2nd April 2016 

    RRB NTPC Asked Questions 2nd April 2016 (1st Shift) (Morning Session) : RRB NTPC Online Exam Conducted by Railway Recruitment Board on various dates for all regions. Huge number of Candidates appeared in the examination and now they are looking for asked questions in various subject papers.

    The Indian Railways conducted the Computer Based Test (CBT) Region wise on 28 to 31 March, 02 to 11 April, 16, 18 to 19th, 22nd, 26th to 30th April 2016. The written exam was conducted in 3 shifts (shift I 9.00 am, Shift II 12.30 am to 11.45 am, shift III 4 pm). As per the official information, the online test comprised of 5 sections i.e. Reasoning, Numerical Ability, General Awareness, Computer Knowledge, and English.

    RRB NTPC Asked Questions 2nd April 2016 (3rd Shift)

    Name of the Organization: Railway Recruitment Boards of Indian Railways

    Official Site: www.indianrailways.gov.in

    Job Role: (Commercial Apprentice (CA), Traffic Apprentice(TA), Enquiry-Cum- Reservation-Clerk (ECRC), Goods Guard, Junior Accounts Assistant-Cum-Typist (JAA), Senior Clerk-Cum-Typist, Asst Station Master (ASM),Traffic Assistant and Senior Time keeper)

    Vacancies: 18252 posts

    Job Category: Central government

    Job Location: India

    Exam dates: 2nd April 2016

    Category: Asked Questions

    Date of Examinations:

    March Month: 28th, 29th, 30th and 31st March 2016
    April Month: 2nd, 3rd, 4th, 5th, 6th, 7th, 9th (examination only in 3rd Shift), 10th (examination only in 3rd Shift), 11th, 12th, 16th, 18th, 19th, 22nd, 26th, 27th, 28th, 29th and 30th April 2016.

    Exam Duration: The duration of computer based test(CBT) will be 90 minutes (120 minutes for PWD candidates with scribe)

    Number of Questions: 100

    Type of Questions: Multiple Choice Questions.

    Negative Marking: 1/3rd for every incorrect answers.

    Exam language: English, hindi, Gujarati, Punjabi, Kannada, Tamil, Telugu, Marathi, Konkani, Odia, Assamese, Manipuri, Malayalam & Urdu (15 languages).

    RRB Non-Technical Exam Pattern 2016

    The written exam will consist of 100 multiple choice questions. Each question carries one and half mark. Negative marking system for each question for which an incorrect has been given by the aspirant, 1/3 of the marks assigned to the MCQs question will be deducted as penalty to arrive to the obtained mark.

    The question paper will be divided into four sections: General Knowledge (20 marks), Arithmetic Ability (25 marks), General Intelligence (25 marks) and General Science (30 marks). The exam is likely to be highly competitive as huge number of applicants will sit for the exam. So, they will have to take preparation according to the prescribed exam pattern and syllabus.

    Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Paper Solution

    Evening shift Questions asked in RRB NTPC 2 April 2016: (3rd shift)


    1. Shiva Ayyadurai what invented?
    Ans. E-mail

    2. Solid iodine colour
    Ans. Purple

    3. Golden temple situated which river
    Ans: Rabi

    4. 2016 world economic From summit Held On
    Ans: Davos (Switzerland)

    5. 1st Nobel prize in literature
    Ans: Sully Prudhomme (French)

    6. Last mauryan dynasty
    Ans:brihadratha

    7. Jayakwadi Dam on which river
    Ans: Godavari

    8. Where the Indian flag hoisting by defence minster of India in 2016?
    Ans: Pahari mandir(Ranchi)

    9. Ph value below 7

    Ans: Acidic


    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    1) khajuraho group of monuments are located at?

    Ans) Madhya Pradesh.

    2) First Indian who to won Nobel prize in literature?

    Ans) Rabindranath Tagore.

    3) 2016, World economic forum held at which place?

    Ans) Switzerland

    4) Head of Union Territory?

    Ans)  lieutenant-governor

    5) National symbol of United States of America?

    Ans) bald eagle

    6) Basilica of bom jesus is located at?

    Ans) Goa.

    7) Jayakwadi dam located on which river?

    Ans) Godavari river.

    8) WEF ( world economic forum ) 2016 held at which place?

    Ans) Switzerland.

    9) E-mail inventor?

    Ans) Shiva Ayyadurai

    9) Colour of Solid Iodine?

    Ans) purple

    10) Golden temple situated on which river?

    Ans) Rabi river.

    11) Last Maurya dynasty ?

    Ans) Brihadratha Maurya.

    12) In the following, which has PH value below 7?

    Ans) Acids.

    13) Indian fundamental duties are taken from which country?

    Ans)

    14) Satyameva Jayathe is taken from which book?

    Ans) Mundaka Upanishad.

    15) Who invented Electric Dynamo?

    Ans) Hippolyte Pixii

    16) Nephrology is study of what?

    Ans) doctor who specializes in kidney care.

    17) The cricket stadium which elevation has 2250m from above the sea level is located at?

    Ans) Himachal pradesh.

    18) Mrinalini sarabhai associated with?

    Ans) Indian classical dancer.

    19) Railtel to provide wifi facility at which railway station?

    Ans) Mumbai railway station.

    20) In Jan 2016,India launched which satellite?

    Ans) IRNSS-1E

    21) Isro and which state’s police station tied up?

    Ans) Delhi

    22) When an object is thrown upwards what will be the velocity and acceleration?

    Ans)

    23) Which of the following not a virus?

    Ans)

    24) Which of the following not a greenhouse gas?

    Ans)

    25) which of the rays do not penetrate atmosphere?

    Ans)

    26) Where did indian defence minister hoisted largest tricolour?

    Ans) Ranchi.

    27) which country made human liver from stem cells?

    Ans) Japan.

    28) Last Maurya emperor?

    Ans) Brihadratha Maurya.

    29) India’s first ODI captain?

    Ans) Ajit Wadekar.

    30) what is geotropism?

    Ans) growth of parts of plants in response to the force of gravity.

    31) Which human species recently discovered in South africa?

    Ans) Homo naledi.

  • RRB NTPC Answer Key
  • RRB NTPC Previous Year Question Paper
  • RRB NTPC Exam Review & Paper Analysis
  • RRB NTPC Asked Questions
  • RRB NTPC Cut Off Marks Previous Year
  • RRB Railway Recruitment
  • RRB NTPC Asked Questions 2nd April 2016 (Evening Session) 

    RRB refers Railway Recruitment Boards of Indian Railways. RRB It is the Employment Gateway for filling the vacancies available in Indian Railways. The Indian Railways is the largest mode of transportation in India. It handles the highest number of customer and passenger. RRB divided into 19 Regional Boards headed by a Central Control Board.  Recently Organisation has released RRB Advt. No. CEN 03/2015 Notification for filling up of 18252 Ticket Collector, Clerk Cum Typist, Commercial Apprentice, Traffic Apprentice (TA), Junior Accounts Assistant cum Typist, Enquiry cum Reservation Clerk (ECRC), Senior Clerk cum Typist, Assistant Station Master (ASM), Senior Time Keeper, and Goods Guard Vacancies.


    Related Search:

    Share

    & Comment

    0 comments:

    Post a Comment

     

    Copyright © 2015 e Govt Job Alert 2016 - 2017 : Recruitment, Results, Answer Key, Exam Syllabus™ is a registered trademark.

    Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.