e Govt Job Alert: Latest Exam Syllabus in pdf, Exam Pattern/ Scheme, Eligibility Criteria, Exam Dates/ Schedules,Answer Key, Cut Off Marks, Admit Cards, Exam Hall ticket, Interview Call Letter,Exam Notification 2015-2016, Recruitment/ Rozgar Samachar/ Employment News, Results, Merit List, Toppers List, Rank List, Previous Year Old Question Papers, Exam tips & guides,

Saturday, 9 April 2016

RRB NTPC 9th April Question Paper 2016 & Answer Key (2nd Shift/ Slot) - Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Solution (Afternoon Session)

RRB NTPC 9th April Question Paper 2016 & Answer Key (2nd Shift/ Slot) - Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Solution (Afternoon Session) for Goods Guard, ASM, Traffic Apprentice, JAA, Typist, Senior Clerk, ECRC CA, Traffic Assistant, Senior Time Keeper Indian Railway Non technical (09.04.2016) Online Exam GK Question Analysis & Answer Keys (CEN 03/2015: Download Online RRB NTPC CEN 03/2015 Answer Key with Question Paper Solution All Sets Wise in pdf for All Regions. RRB NTPC Online Exam Asked Questions in GK, GS, Arithmetic, GI Subjects for Morning/ Afternoon/ Evening Shift or 1st/ 2nd/ 3rd Slot/ Session/ Phase.

Railway Non Technical Graduate Level Exam Review and Analysis held on March 7th/ 8th April 2016 available at official website indianrailways.gov.in

RRB NTPC Answer Key Download 9thApril 2016

  • RRB NTPC Answer Key
  • RRB NTPC Previous Year Question Paper
  • RRB NTPC Exam Review & Paper Analysis
  • RRB NTPC Asked Questions
  • RRB NTPC Cut Off Marks Previous Year
  • RRB Railway Recruitment
  • RRB NTPC Questions 9th April 2016 

    RRB NTPC Asked Questions 9th April 2016 (1st/ 2nd/ 3rd Shift) (All Session) : RRB NTPC Online Exam Conducted by Railway Recruitment Board on various dates for all regions. Huge number of Candidates appeared in the examination and now they are looking for asked questions in various subject papers.

    The Indian Railways conducted the Computer Based Test (CBT) Region wise on 28 to 31 March, 02 to 11 April, 16, 18 to 19th, 22nd, 26th to 30th April 2016. The written exam was conducted in 3 shifts (shift I 9.00 am, Shift II 12.30 am to 11.45 am, shift III 4 pm). As per the official information, the online test comprised of 5 sections i.e. Reasoning, Numerical Ability, General Awareness, Computer Knowledge, and English.

    RRB NTPC Answer Sheet 9th April 2016 (2nd Shift/ Slot)

    Name of the Organization: Railway Recruitment Boards of Indian Railways

    Official Site: www.indianrailways.gov.in

    Job Role: (Commercial Apprentice (CA), Traffic Apprentice(TA), Enquiry-Cum- Reservation-Clerk (ECRC), Goods Guard, Junior Accounts Assistant-Cum-Typist (JAA), Senior Clerk-Cum-Typist, Asst Station Master (ASM),Traffic Assistant and Senior Time keeper)

    Vacancies: 18252 posts

    Job Category: Central government

    Job Location: India

    Exam dates: 9th April 2016

    Category: Asked Questions/ Answer Key/ Exam Review/ Paper Analysis

    Date of Examinations:

    April Month:  6th, 9th, 9th (examination only in 3rd Shift), 10th (examination only in 3rd Shift), 11th, 12th, 16th, 18th, 19th, 22nd, 26th, 27th, 28th, 29th and 30th April 2016.

    Exam Duration: The duration of computer based test(CBT) will be 90 minutes (120 minutes for PWD candidates with scribe)

    Number of Questions: 100

    Type of Questions: Multiple Choice Questions.

    Negative Marking: 1/3rd for every incorrect answers.

    Exam language: English, hindi, Gujarati, Punjabi, Kannada, Tamil, Telugu, Marathi, Konkani, Odia, Assamese, Manipuri, Malayalam & Urdu (15 languages).

    RRB Non-Technical Exam Pattern 2016

    The written exam will consist of 100 multiple choice questions. Each question carries one and half mark. Negative marking system for each question for which an incorrect has been given by the aspirant, 1/3 of the marks assigned to the MCQs question will be deducted as penalty to arrive to the obtained mark.

    The question paper will be divided into four sections: General Knowledge (20 marks), Arithmetic Ability (25 marks), General Intelligence (25 marks) and General Science (30 marks). The exam is likely to be highly competitive as huge number of applicants will sit for the exam. So, they will have to take preparation according to the prescribed exam pattern and syllabus.

    Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Question Paper Solution

    RRB NTPC 9th April 2016 Answer Key & Question Paper (1st, 2nd, 3rd Shift/ Slot) 

    Available Soon Here..

    RRB NTPC 7 April 2016 Answer Key & Question Paper (1st, 2nd, 3rd Shift/ Slot) 


    RRB NTPC 2016 CBT Question paper 7 April 2016 All Shifts (Shift 1 + Shift 2 + Shit 3)




    Morning shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 7 April 2016: (1st shift)


    1. Author of the Novel “A Brief History of Seven Killings”
    Ans.  Marlon James

    2. Zn is present in?
    Ans.

    3. Which one is fastest memory?
    Ans. Cache

    4. Yogeshwar Dutt is from which field?
    Ans. Wrestler
    Who is the writer of Sustainable Development?
    Ans.

    5. Mountain Railways of India?
    Ans. Kashmir Railway

    6. East india company is also known as?
    Ans.

    7. Year of NASA Act?
    Ans. Who written Natya Shastra?
    Ans. Bharat muni

    8. SAADMEX 2015 held at?
    Ans.

    9. Fruit bats are host to which virus?
    Ans.

    10. Smap satellite launched by
    Ans. Nasa

    11. Full Form of GSLV?
    Ans. Geosynchronous Satellite Launch Vehicle

    12. To the brink and back book written by?
    Ans.  Jairam Ramesh

    13.NASA was established in which year?

    14.which unit is used for measuring ozone layer thickness?

    15. Who is BCCI president
    Ans: Shashank Manohar

    16.Odd man Out (Physics, chemistry, biology, social)
    Ans: Social

    17.Lalit Kala Akademi?
    Ans:To encourage and promote study and research in the fields of creative arts such as painting, sculpture and graphics etc.


    18.Female anopheles mosquito causes Which disease?
    Ans: Malaria

    19. Man Booker Prize 2015?
    Ans: Marlon James

    20.Father of White Revolution in India
    Ans: V.Kurien

    21.The acid used is car battery is?
    Ans: Sulphuric Acid

    22.‘Land of the morning Clam’ refers to?
    Ans: Korea

    23..WHO was established in the year?
    Ans: 1948

    24..Evergreen forests are found in?
    Ans: Equatorial regions

    25 Ozone hole clearly visible in antarctic which season?
    Ans: Summer(October)


    Afternoon shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 7 April 2016: (2nd shift)


    1. Who is the chairman of Bank Board Bureau?
    Ans. Vinod Rai

    2. What is the full form of PCB?
    Ans. Printed Circuit Board

    3. Who was Prime Minister of Bangladesh in 1971?
    Ans. Tajuddin Ahmad

    4. Who is the Brand Ambassador of Tata Motors?
    Ans. Lionel Messi

    5. When East India Company Came to India?
    Ans. 1600

    6. When was formed Azad hind Fauz?
    Ans. 1943

    7. Netware belongs to which country?
    Ans. India

    8. Who was second time Chief in 2011 of UN?
    Ans. Ban-ki-moon

    9. Asia Cup 2015 Winner?
    Ans. India

    10. Who is National Chairperson of Human Right?
    Ans. HL Dattu

    11. What is National Motto of India?


    Evening shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 7 April 2016: (3rd shift)


    1. U-17 football world cup Venue?
    Ans: India

    2. Chicken pox vaccine name?
    Ans: Varicella

    3. Hridayanth mangeshkar award 2015 winner?
    Ans: AR Rehman

    4. hirakud dam located on which river?
    Ans: Mahandi

    5. Mount kilimangaro sitauated in which countery?
    Ans: Tanzania

    6. polio vaccine was invented by?
    Ans: Albert sabin

    7. My stamp services lanuched in mumbai post office for what purpose?
    Ans: for porsanalized sheets of postage stamp

    8. Ellora caves constructed in which century?
    Ans: between 6th and 10th century

    9. where was Golf invented?
    Ans: Scotland

    10. the 95th constitution Amendment was?
    Ans: To extand the period of reservation to 2020

    11. Shape of orbits of Plant?


    Ans: Elliptical

  • RRB NTPC Answer Key
  • RRB NTPC Previous Year Question Paper
  • RRB NTPC Exam Review & Paper Analysis
  • RRB NTPC Asked Questions
  • RRB NTPC Cut Off Marks Previous Year
  • RRB Railway Recruitment
  • RRB NTPC Asked Questions 9th April 2016 (Afternoon Slot) 

    RRB refers Railway Recruitment Boards of Indian Railways. RRB It is the Employment Gateway for filling the vacancies available in Indian Railways. The Indian Railways is the largest mode of transportation in India. It handles the highest number of customer and passenger. RRB divided into 19 Regional Boards headed by a Central Control Board.  Recently Organisation has released RRB Advt. No. CEN 03/2015 Notification for filling up of 18252 Ticket Collector, Clerk Cum Typist, Commercial Apprentice, Traffic Apprentice (TA), Junior Accounts Assistant cum Typist, Enquiry cum Reservation Clerk (ECRC), Senior Clerk cum Typist, Assistant Station Master (ASM), Senior Time Keeper, and Goods Guard Vacancies.

    Related Search:

    RRB Exam 9th April Review & Analysis (1st Shift) Morning Session
    RRB 9th April Review & Analysis (2nd Shift) Afternoon Session
    RRB 9th April Review & Analysis (3rd Shift) Evening Session
    RRB NTPC 9th April Asked Questions (1st Shift) Morning Phase

    Share

    & Comment

    0 comments:

    Post a Comment

     

    Copyright © 2015 e Govt Job Alert 2016 - 2017 : Recruitment, Results, Answer Key, Exam Syllabus™ is a registered trademark.

    Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.