e Govt Job Alert: Latest Exam Syllabus in pdf, Exam Pattern/ Scheme, Eligibility Criteria, Exam Dates/ Schedules,Answer Key, Cut Off Marks, Admit Cards, Exam Hall ticket, Interview Call Letter,Exam Notification 2015-2016, Recruitment/ Rozgar Samachar/ Employment News, Results, Merit List, Toppers List, Rank List, Previous Year Old Question Papers, Exam tips & guides,

Saturday, 16 April 2016

RRB NTPC 16 April Question Paper & Answer Key 3rd Shift - Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Paper Solution (Evening Slot/ Session)

RRB NTPC 16 April Question Paper & Answer Key 3rd Shift - Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Paper Solution (Evening Slot/ Session) for Goods Guard, ASM, Traffic Apprentice, JAA, Typist, Senior Clerk, ECRC CA, Traffic Assistant, Senior Time Keeper.
<<RRB NTPC Previous Year Question Paper- Non Technical With Answer Key>>

Railway Non Technical (16.04.2016) Question Asked with Paper Solution

Download Online RRB NTPC CEN 03/2015 Answer Key with Question Paper Solution All Sets Wise in pdf for All Regions. RRB NTPC Online Exam Asked Questions in GK, GS, Arithmetic, GI Subjects for Morning/ Afternoon/ Evening Shift or 1st/ 2nd/ 3rd Slot/ Session/ Phase/ Batch.

Railway Non Technical Graduate Level Exam Review and Analysis held on March 16th April 2016 available at official website indianrailways.gov.in.

RRB NTPC Cut Off Marks Previous Year

RRB NTPC Answer Key for 16th April 2016

  • RRB NTPC Answer Key
  • RRB NTPC Previous Year Question Paper
  • RRB NTPC Exam Review & Paper Analysis
  • RRB NTPC Asked Questions
  • RRB NTPC Cut Off Marks Previous Year
  • RRB Railway Recruitment
  • RRB NTPC Questions 16 April 2016 

    After 12th April, Today RRB Conduct Online Exam at various examination centres all across different regions on 12th April 2016. Indian railway schedule cbt exam for March/ April Month on various dates for all regions. Huge number of Candidates appeared in the examination and now they are looking for asked questions in various subject papers. We will provide here every shift and day question paper and solution key. The written exam was conducted in 3 shifts (shift I 9.00 am, Shift II 12.30 am to 11.45 am, shift III 4 pm). As per the official information, the online test comprised of 5 sections i.e. Reasoning, Numerical Ability, General Awareness, Computer Knowledge, and English.

    RRB NTPC Exam Review & Paper Analysis 2016

    RRB NTPC 16 April Paper  (3rd Shift/ Slot)

    Name of the Organization: Railway Recruitment Boards of Indian Railways

    Official Site: www.indianrailways.gov.in

    Job Role: (Commercial Apprentice (CA), Traffic Apprentice(TA), Enquiry-Cum- Reservation-Clerk (ECRC), Goods Guard, Junior Accounts Assistant-Cum-Typist (JAA), Senior Clerk-Cum-Typist, Asst Station Master (ASM),Traffic Assistant and Senior Time keeper)

    Vacancies: 18252 posts

    Job Category: Central government

    Job Location: India

    Exam dates: 16th April 2016

    Category: Asked Questions/ Answer Key/ Exam Review/ Paper Analysis

    Date of Examinations: Remaining Exams

    April Month: 16th, 18th, 19th, 22nd, 26th, 27th, 28th, 29th and 30th April 2016.

    RRB NTPC March/ April 2016 Admit Card Exam Dates (1st, 2nd, 3rd Shift)


    Exam Duration: The duration of computer based test(CBT) will be 90 minutes (120 minutes for PWD candidates with scribe)

    Number of Questions: 100

    Type of Questions: Multiple Choice Questions.

    Negative Marking: 1/3rd for every incorrect answers.

    Exam language: English, hindi, Gujarati, Punjabi, Kannada, Tamil, Telugu, Marathi, Konkani, Odia, Assamese, Manipuri, Malayalam & Urdu (15 languages).

    RRB Non-Technical Exam Pattern 2016

    The written exam will consist of 100 multiple choice questions.
    Each question carries one and half mark.
    Negative marking system for each question for which an incorrect has been given by the aspirant, 1/3 of the marks assigned to the MCQs question will be deducted as penalty to arrive to the obtained mark.

    The question paper will be divided into four sections: 
    General Knowledge (20 marks), Arithmetic Ability (25 marks), General Intelligence (25 marks) and General Science (30 marks).
    The exam is likely to be highly competitive as huge number of applicants will sit for the exam. So, they will have to take preparation according to the prescribed exam pattern and syllabus.

    RRB NTPC Asked Questions Shift 1, 2, 3

    Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Question Paper Solution

    Candidates can check today questions paper and answer key. We suggest to all aspirants to share this question their friends on social media.

    RRB NTPC Online Mock Test 2016


    RRB Railway NTPC 16th April Question Paper & Answer Key 2016 (3rd Shift/ Slot)

    RRB NTPC 16th April shift 3 GK & GS Questions

    1)When was AAP Party established?
    A: November 26, 2012

    2) Name the largest moon of pluto ?
    A: charon

    3) What is full form of TCP in terms of network?
    A: Transfer control protocol
     

    4) Who is the founder of twitter?

    A: Evan Williams, Noah Glass, Jack Dorsey, Biz Stone
     
    5) Which is largest moon in solar system?
    A: Ganymede

    6) Bharat ratna awarded prime minsters?
    A: Atal bihari vajpayee and madan mohan malaviya
     

    7) What is bank name of BRICS?
    A: NDB( New development bank)

    8) Who is founder of ABO Blood group?
    A: Karl landsteiner

    9) Who is Badminton winner of 1980?
    A: Prakash Padukone

    10) What is old name of Singapore?
    A:

    11) Odd one out

    Rupaya ruban dinar coin

    12) Madurai is situated beside which river?
    A:
    13) Who invented Radioactivity ?

    A: Henri Becquerel
    14) Which state has Largest forest area?

    A: Madhya Pradesh
    15) Which state has Largest mangroove forest?

    A: west bengal

    16) Who is famous king of chola dynasty?

    A: karikala chola

    17) what the money called after paying cash?

    A: Debited

    18) What is Japan parliament called as?

    A: Diet

    Coming Soon.. We Will Update ASAP....

    Afternoon shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 16 April 2016: (2nd shift)

    1. Who is the ICC number 1 test player?
    Ans: Steve Smith

    2. Who is the ICC President?
    Ans: Zaheer Abbas

    3. Who Invented Gun?
    Ans: Richard Gatling

    4. Who is the 23rd Governor of RBI?
    Ans: Dr. Raghuram Rajan

    5. Who is Frontier Gandhi(Repeated)?
    Ans: Abdul Ghaffar Khan

    6. Who Invented Fountain Pen?
    Ans: Petrache Poenaru

    7. Who is the First king of vijayanagara dynasty? 
    Ans: Harihara

    8. What is the Unit of Force?
    Ans: Newton

    9. Who is Longest  Serving  Chief Minister in India?
    Ans:  Pawan Chamling

    10. What is the Full Form of MRP?
    Ans: Maximum Retail Price

    11. What is the Full Form of MMU?
    Ans: Memory Management Unit

    12. Who is the King of Pallava Dynasty who wrote stories?
    Ans: Narasimhavarman I 

    13. Notre Dam Cathedral is Situated at which place?
    Ans:  Paris

    14. Which river flows from tibet?
    Ans: Sutlej

    15. Atomic Number is equal to ?
    Ans: Number of Protons

    16. Who is the Richest Person As per Forbes global list?
    Ans: Carlos Slim

    17. P.A sangma served as a loksabha speaker in which year?

    Ans: 1996 to 1998


    Morning shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 16 April 2016: (1st shift)

    1.Supreme Commander of Indian Defence Services?
    Ans: President

    2.Mouse is Invented by?
    Ans: Douglas Engelbart

    3.Who is the CEO of E-commerce Company Flipkart?
    Ans: Binny Bansal


    4. Large Princely state during Indian Independence?
    Ans: Hyderabad

    5. Which state becomes digital state?
    Ans: Kerala

    6. What is the name of the person who made first chocolate?
    Ans: Hernan Cortes

    7. Chinese Pilgrim  visited India during gupta period?
    Ans: Fa Hien

    8. Muhammad Bin tuglaq transfered capital from Delhi to which place?
    Ans: Daultabad

    9. In which state Resham Udyog Situated?
    Ans:  Karnataka

    10. Who is the Chief of Election Commission?
    Ans: Nasim Zaidi

    11. UHT Full form?

    Ans: Ultra High Temperature

    12. Saina Nehwal Related to which sports?
    Ans: Badminton

    13. Which Bacteria converts milk into curd?
    Ans: Lactobacillus Bacteria

    14.What is Nitrogen  Fixing Bacteria? 
    Ans: Microorganisms

    15. Full Form of SPM?
    Ans: Scanning Probe Microscope

    16. Railway Budget in 2016 Presented by? 
    Ans: Suresh Prabhu

    17. Right to Freedom and Liberty related to which article?

    Ans: Arctile 21

    Railway RRB NTPC Paper for 16th April 2016

  • RRB NTPC Answer Key
  • RRB NTPC Previous Year Question Paper
  • RRB NTPC Exam Review & Paper Analysis
  • RRB NTPC Asked Questions
  • RRB NTPC Cut Off Marks Previous Year
  • RRB Railway Recruitment
  • RRB NTPC Asked Questions 16th April 2016 (Evening Slot) 

    RRB refers Railway Recruitment Boards of Indian Railways. RRB It is the Employment Gateway for filling the vacancies available in Indian Railways. The Indian Railways is the largest mode of transportation in India. It handles the highest number of customer and passenger. RRB divided into 19 Regional Boards headed by a Central Control Board.  Recently Organisation has released RRB Advt. No. CEN 03/2015 Notification for filling up of 18252 Ticket Collector, Clerk Cum Typist, Commercial Apprentice, Traffic Apprentice (TA), Junior Accounts Assistant cum Typist, Enquiry cum Reservation Clerk (ECRC), Senior Clerk cum Typist, Assistant Station Master (ASM), Senior Time Keeper, and Goods Guard Vacancies.

    Related Search:

    RRB Exam 16th April Review & Analysis (1st Shift) Morning Session
    RRB 16th April Review & Analysis (2nd Shift) Afternoon Session
    RRB 16 April Review & Analysis (3rd Shift) Evening Session
    RRB NTPC 16th April Asked Questions (1st Shift) Morning Phase
    RRB NTPC Exam Questions Papers 16th April (3rd Shift) Evening Phase

    Share

    & Comment

    0 comments:

    Post a Comment

     

    Copyright © 2015 e Govt Job Alert 2016 - 2017 : Recruitment, Results, Answer Key, Exam Syllabus™ is a registered trademark.

    Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.