e Govt Job Alert: Latest Exam Syllabus in pdf, Exam Pattern/ Scheme, Eligibility Criteria, Exam Dates/ Schedules,Answer Key, Cut Off Marks, Admit Cards, Exam Hall ticket, Interview Call Letter,Exam Notification 2015-2016, Recruitment/ Rozgar Samachar/ Employment News, Results, Merit List, Toppers List, Rank List, Previous Year Old Question Papers, Exam tips & guides,

Tuesday, 12 April 2016

RRB NTPC 12 April Asked Questions with Solution 3rd Shift (Evening Session) 2016

RRB NTPC 12th April Paper | Asked Questions 3rd Shift (Evening Session) 2016 - Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Solution (Evening Session) for Goods Guard, ASM, Traffic Apprentice, JAA, Typist, Senior Clerk, ECRC CA, Traffic Assistant, Senior Time Keeper Indian Railway Non technical (12.04.2016) Online Exam GK Question Analysis & Answer Keys (CEN 03/2015

Download Online RRB NTPC CEN 03/2015 Answer Key with Question Paper Solution All Sets Wise in pdf for All Regions. RRB NTPC Online Exam Asked Questions in GK, GS, Arithmetic, GI Subjects for Morning/ Afternoon/ Evening Shift or 1st/ 2nd/ 3rd Slot/ Session/ Phase.

Railway Non Technical Graduate Level Exam Review and Analysis held on March 12th / 13th April 2016 available at official website indianrailways.gov.in

RRB NTPC Question Paper Download 12th April 2016

  • RRB NTPC Answer Key
  • RRB NTPC Previous Year Question Paper
  • RRB NTPC Exam Review & Paper Analysis
  • RRB NTPC Asked Questions
  • RRB NTPC Cut Off Marks Previous Year
  • RRB Railway Recruitment
  • RRB NTPC 12th April Questions Asked 2016 

    RRB NTPC Asked Questions 12th April 2016 (1st/ 2nd/ 3rd Shift) (All Session) : RRB NTPC Online Exam Conducted by Railway Recruitment Board on various dates for all regions. Huge number of Candidates appeared in the examination and now they are looking for asked questions in various subject papers. We will provide here every shift and day question paper and solution key.

    The Indian Railways conducted the Computer Based Test (CBT) Region wise on 28 to 31 March, 02 to 11 April, 16, 18 to 19th, 22nd, 26th to 30th April 2016. The written exam was conducted in 3 shifts (shift I 9.00 am, Shift II 12.30 am to 11.45 am, shift III 4 pm). As per the official information, the online test comprised of 5 sections i.e. Reasoning, Numerical Ability, General Awareness, Computer Knowledge, and English.

    RRB NTPC Questions & Answers 12th April 2016 (3rd Shift/ Slot)

    Name of the Organization: Railway Recruitment Boards of Indian Railways

    Official Site: www.indianrailways.gov.in

    Job Role: (Commercial Apprentice (CA), Traffic Apprentice(TA), Enquiry-Cum- Reservation-Clerk (ECRC), Goods Guard, Junior Accounts Assistant-Cum-Typist (JAA), Senior Clerk-Cum-Typist, Asst Station Master (ASM),Traffic Assistant and Senior Time keeper)

    Vacancies: 18252 posts

    Job Category: Central government

    Job Location: India

    Exam dates: 12th April 2016

    Category: Asked Questions/ Answer Key/ Exam Review/ Paper Analysis

    Exam Duration: The duration of computer based test(CBT) will be 90 minutes (120 minutes for PWD candidates with scribe)

    Number of Questions: 100

    Type of Questions: Multiple Choice Questions.

    Negative Marking: 1/3rd for every incorrect answers.

    Exam language: English, hindi, Gujarati, Punjabi, Kannada, Tamil, Telugu, Marathi, Konkani, Odia, Assamese, Manipuri, Malayalam & Urdu (15 languages).

    RRB Non-Technical Exam Pattern 2016

    The written exam will consist of 100 multiple choice questions. Each question carries one and half mark. Negative marking system for each question for which an incorrect has been given by the aspirant, 1/3 of the marks assigned to the MCQs question will be deducted as penalty to arrive to the obtained mark.

    The question paper will be divided into four sections: General Knowledge (20 marks), Arithmetic Ability (25 marks), General Intelligence (25 marks) and General Science (30 marks). The exam is likely to be highly competitive as huge number of applicants will sit for the exam. So, they will have to take preparation according to the prescribed exam pattern and syllabus.

    Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Question Paper Solution

    Candidates can check today questions paper and answer key. We suggest to all aspirants to share this question their friends on social media.

    RRB Exam GK Questions Asked 12th April 2016 : (Evening ) 3rd Shift

    Evening shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 12 April 2016: (3rd shift)

    1.Ozone day?
    Ans:  16th September


    2.Who invented mobile phone?
    Ans:  Martin Cooper

    3.Who was behind the idea of constructing china wall?
    Ans:  The Qin Dynasty

    4.Hakuho Has won most awards in which Sport?
    Ans: Sumo Judo

    5.How many princely states was there at time of Independence?
    Ans: 562

    6.Who invented band aid?
    Ans: Earle Dickson

    7.Who invented bifocal lens?
    Ans: Benjamin Franklin

    8.States and Union territory are mentioned in which schedule?

    9. Who is the Present FIFA chairman?
    Ans: Issa Hayatou        

    10.Who Constructed Hawa Mahal?
    Ans: Maharaja Sawai Pratap Singh

    11.Recently passed  away Martin crowe which county captain?
    Ans: New Zealand

    12.Who Constructed Delhi city architect?
    Ans: Edwin Lutyens and Sir Herbert Baker

    13.Who was the Commissioner of Delhi before bassi?
    Ans: Neeraj Kumar

    14.What is the name of process heat glass is slowly cooling?
    Ans: Annealing

    15.How many members walked on moon upto now?
    Ans: 12

    16.Who won the Australian grand prix 2015?
    Ans: Lewis Hamilton

    17.Who was Nepal Prime Minister in 2015?
    Ans: Suresh Koirala

    18.Which rays used in airports which passes through solids?
    Ans: X-Rays

    19.Milk of magnesium used ?
    Ans:  to treat constipation

    Coming Soon.... We will Updates ASAP

    RRB Exam GK Questions Asked 12th April 2016 : (Morning) 1st Shift

    1.Abshishek Verma Belongs To Which Sport ?
    Ans: Archery

    2.Osama Bin Laden Killed At Which Place ?
    Ans: Abbottabad in Pakistan


    3. PaceMaker Related to Which Organ?
    Ans: Heart

    4. How Many Candidates Nominated By President In Rajya Sabha ?

    Ans: 12 Members

    5. What Is The Value of Tan 30 Degrees
    Ans: 1/Squere Root 3


    6. Who has right to issue financial Emergency?
    Ans:  President

    7.2015 BCCI Women Cricketer of the Year?
    Ans: Mithali Raj

    8. Where is Mahabodhi Temple?
    Ans: Bihar

    9. What is called Study of Mankind?
    Ans: Anthropology

    10. Govt was liberated from Purtagal by which movement?
    Ans: Vandiwash

    11. Study of Serology is called?
    Ans:  Antibodies in the serum

    12. Name of largest cell in human body?
    Ans: ovum

    13. Dirty blood is carried by?
    Ans: Artery

    14.. Who is the man behind first human heart transplant?
    Ans: Dr Christiaan Barnard

    15. Which acid helps in human body for digestion?
    Ans: Gastric Acid (HCl)

    16. Who built Red Fort of Delhi?
    Ans: Shah Jahan

    17. What is the full form of DVD?
    Ans: Digital Versatile Disc

    18. What is the full form of ISRO?
    Ans:  Indian Space Research Organisation

    19. Maximum age to retire from judge of Supreme court in India?
    Ans:  65 Years

    20. Who is Maharashtra Tiger’s Ambassador?
    Ans:  Amitabh Bachchan

    21. Who was founder of Pal Dynasty?
    Ans. Gopal

    22. Abhishek Verma belongs to which sport?
    Ans. Archery
    23. Osama Bin Laden killed at which place?
    Ans. Abbottabad in Pakistan

    24. How many candidate nominated by President in Rajya Sabha?
    Ans. 12 Members

    25. Pace Maker Related to Which Organ?
    Ans: Hear

    GK Questions Asked in RRB Exam: (Morning) 1st Shift


    These are the questions which were asked in morning shift (I) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
    1. Who was founder of Pal Dynasty?
    Ans. Gopal
    2. Abhishek Verma belongs to which sport?
    Ans. Archery
    3. Osama Bin Laden killed at which place?
    Ans. Abbottabad in Pakistan
    4. How many candidate nominated by President in Rajya Sabha?
    Ans. 12 Members
    5. Pace Maker Related to Which Organ?
    Ans: Hear
    6. new AIIMs in which district of MH,AP,WB
    7. Niagara falls of india
    8. Measles caused due to
    9. No.of Rajyasabha member by president
    10. sweat gland present in
    11. Thyroid gland contain which enzymes
    12. TIME person of 2015
    13. Chinese grand prix winner
    14. vidyapthi famous poet in which language
    15. Heat of asia-istanbul held in
    16. osama killed in which country
    17. first Hindi Newspaper
    18. questions in Resonance & dopppler effect
    19. Abishek verma related to which sport
    20. father of modern chemistry
    21. 1st day night test mach plyed between
    22. Particles with neutral charge in atom
    23. alt+enter used for
    24. Very old computer browser
    25. facts about fort in rajasthan
    26. nobel prize for physics
    27. medicine of malaria extracted from


    GK Questions Asked in RRB Exam: (Morning) 1st Shift



    These are the questions which were asked in morning shift (I) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
    1.Who is the 8th CM Of Arunachal Pradesh?
    Ans. Kalikho Pul
    2.Who wrote Book To kill a mocking bird?
    Ans. Harper Lee
    3.World’s Poisonous Fish?
    Ans. Stone Fish
    4. Who is Nargis Dutt?
    Ans. Indian film actress
    5. Hydropower plants convert the mechanical energy into?
    Ans. Electrical energy.
    6.Who was the Captain who won First World Cup For Australia
    Ans. Allen Border
    7.Who Is Present President of Pakistan ?
    Ans. Mamnoon Hussain
    8.Diamond Contain Which Element ?
    Ans. Carbon
    9. Australian Open women’s double winner-2016
    Ans. Martina Hingis & Sania Mirza
    10. Who is Baba atomic research director
    Ans. Sekhar Basu
    11. Who was the first and last female ruler of Delhi Sultanate?
    Ans. Razia Sultana
    12.Apgar Score is test For ?
    Ans. To Summarize Health of  New Born Babies
    13.What is the Chemical name of Vinegar?
    Ans. Acetic Acid
    14. What is TBasic?
    Ans. Programming Language
    15. World Heritage Day?
    Ans. 18th April
    16.Dipa Karmakar is Related to?
    Ans.  Gymnastics (Sports)
    17.Which is called black gold ?
    Ans. Coal
    18.Who came after Mauryas ?
    Ans. Sunga Dynasty
    19.Dholavora comes under which?
    Ans. Gujrat,Indus Civilization
    20.Borobudur Temple located in?
    Ans. Indonesia
    21.Which Prime Minister hoisted flag at Red Fort for the maximum times?
    Ans. Jawahar Lal Nehru
    22.Which Planet named after Roman God?
    Ans. Venus 

  • RRB NTPC Answer Key
  • RRB NTPC Previous Year Question Paper
  • RRB NTPC Exam Review & Paper Analysis
  • RRB NTPC Asked Questions
  • RRB NTPC Cut Off Marks Previous Year
  • RRB Railway Recruitment
  • RRB NTPC 12th April 2016  Papers (Evening Slot) 

    RRB refers Railway Recruitment Boards of Indian Railways. RRB It is the Employment Gateway for filling the vacancies available in Indian Railways. The Indian Railways is the largest mode of transportation in India. It handles the highest number of customer and passenger. RRB divided into 19 Regional Boards headed by a Central Control Board.  Recently Organisation has released RRB Advt. No. CEN 03/2015 Notification for filling up of 18252 Ticket Collector, Clerk Cum Typist, Commercial Apprentice, Traffic Apprentice (TA), Junior Accounts Assistant cum Typist, Enquiry cum Reservation Clerk (ECRC), Senior Clerk cum Typist, Assistant Station Master (ASM), Senior Time Keeper, and Goods Guard Vacancies.

    Related Search:

    RRB Exam 12th April Review & Analysis (1st Shift) Morning Session
    RRB 12th April Review & Analysis (2nd Shift) Afternoon Session
    RRB 12th April Review & Analysis (3rd Shift) Evening Session
    RRB NTPC 12th  April Asked Questions (1st Shift) Morning Phase
    RRB NTPC Exam Questions Papers 12th April (3rd Shift) Evening Phase

    Share

    & Comment

    0 comments:

    Post a Comment

     

    Copyright © 2015 e Govt Job Alert 2016 - 2017 : Recruitment, Results, Answer Key, Exam Syllabus™ is a registered trademark.

    Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.