e Govt Job Alert: Latest Exam Syllabus in pdf, Exam Pattern/ Scheme, Eligibility Criteria, Exam Dates/ Schedules,Answer Key, Cut Off Marks, Admit Cards, Exam Hall ticket, Interview Call Letter,Exam Notification 2015-2016, Recruitment/ Rozgar Samachar/ Employment News, Results, Merit List, Toppers List, Rank List, Previous Year Old Question Papers, Exam tips & guides,

Sunday, 10 April 2016

RRB NTPC 10 April Answer Key 2016 & Question Paper (2nd Shift/ Slot) - Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Solution (Afternoon Session)

RRB NTPC 10 April Answer Key 2016 & Question Paper (2nd Shift/ Slot) - Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Solution (Afternoon Session) for Goods Guard, ASM, Traffic Apprentice, JAA, Typist, Senior Clerk, ECRC CA, Traffic Assistant, Senior Time Keeper Indian Railway Non technical (10.04.2016) Online Exam GK Question Analysis & Answer Keys (CEN 03/2015: Download Online RRB NTPC CEN 03/2015 Answer Key with Question Paper Solution All Sets Wise in pdf for All Regions. RRB NTPC Online Exam Asked Questions in GK, GS, Arithmetic, GI Subjects for Morning/ Afternoon/ Evening Shift or 1st/ 2nd/ 3rd Slot/ Session/ Phase.

Railway Non Technical Graduate Level Exam Review and Analysis held on March 10th/ 11th April 2016 available at official website indianrailways.gov.in

RRB NTPC Answer Key Download 10th April 2016

  • RRB NTPC Answer Key
  • RRB NTPC Previous Year Question Paper
  • RRB NTPC Exam Review & Paper Analysis
  • RRB NTPC Asked Questions
  • RRB NTPC Cut Off Marks Previous Year
  • RRB Railway Recruitment
  • RRB NTPC Questions 10th  April 2016 

    RRB NTPC Asked Questions 10th April 2016 (1st/ 2nd/ 3rd Shift) (All Session) : RRB NTPC Online Exam Conducted by Railway Recruitment Board on various dates for all regions. Huge number of Candidates appeared in the examination and now they are looking for asked questions in various subject papers.

    The Indian Railways conducted the Computer Based Test (CBT) Region wise on 28 to 31 March, 02 to 11 April, 16, 18 to 19th, 22nd, 26th to 30th April 2016. The written exam was conducted in 3 shifts (shift I 9.00 am, Shift II 12.30 am to 11.45 am, shift III 4 pm). As per the official information, the online test comprised of 5 sections i.e. Reasoning, Numerical Ability, General Awareness, Computer Knowledge, and English.

    RRB NTPC Answer Sheet 10th  April 2016 (2nd Shift/ Slot)

    Name of the Organization: Railway Recruitment Boards of Indian Railways

    Official Site: www.indianrailways.gov.in

    Job Role: (Commercial Apprentice (CA), Traffic Apprentice(TA), Enquiry-Cum- Reservation-Clerk (ECRC), Goods Guard, Junior Accounts Assistant-Cum-Typist (JAA), Senior Clerk-Cum-Typist, Asst Station Master (ASM),Traffic Assistant and Senior Time keeper)

    Vacancies: 18252 posts

    Job Category: Central government

    Job Location: India

    Exam dates: 10th April 2016

    Category: Asked Questions/ Answer Key/ Exam Review/ Paper Analysis

    Date of Examinations:

    April Month:  6th, 7th, 9th (examination only in 3rd Shift), 10th (examination only in 3rd Shift), 11th, 12th, 16th, 18th, 19th, 22nd, 26th, 27th, 28th, 29th and 30th April 2016.

    Exam Duration: The duration of computer based test(CBT) will be 90 minutes (120 minutes for PWD candidates with scribe)

    Number of Questions: 100

    Type of Questions: Multiple Choice Questions.

    Negative Marking: 1/3rd for every incorrect answers.

    Exam language: English, hindi, Gujarati, Punjabi, Kannada, Tamil, Telugu, Marathi, Konkani, Odia, Assamese, Manipuri, Malayalam & Urdu (15 languages).

    RRB Non-Technical Exam Pattern 2016

    The written exam will consist of 100 multiple choice questions. Each question carries one and half mark. Negative marking system for each question for which an incorrect has been given by the aspirant, 1/3 of the marks assigned to the MCQs question will be deducted as penalty to arrive to the obtained mark.

    The question paper will be divided into four sections: General Knowledge (20 marks), Arithmetic Ability (25 marks), General Intelligence (25 marks) and General Science (30 marks). The exam is likely to be highly competitive as huge number of applicants will sit for the exam. So, they will have to take preparation according to the prescribed exam pattern and syllabus.

    Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Question Paper Solution


    RRB NTPC 10th April 2016 Answer Key & Question Paper (2ndShift/ Slot) 

    available soon here .. please revisit..

    GK Questions Asked in RRB Exam: (Evening) 3rd Shift


    These are the questions which were asked in Evening shift (III) of Railway RRB NTPC online exam 2016.
    1. What is the minimum age to be Prime Minister of India?
    Ans. 25 Years
    2. What is the % of Nitrogen in atmosphere?
    Ans. 78%
    3. Who is the first Indian to go in Space?
    Ans. Rakesh Sharma
    4. What is the Source of Narmada River?
    Ans. Amarkantak
    5. When is World AIDS day?
    Ans. 1 December
    6. Which is not an inert Gas?
    Ans.
    7. Amalgum is in..?
    Ans.
    8. Olympics 2016 is to be held in?
    Ans. Rio de Janeiro, Brazil
    9. Which of the following in not a fundamental Right?
    Ans. Right to Property
    10. Which Country won maximum oscars in the category of Foreign Film?
    Ans. Italy
    11. Who is Current captain of women’s hockey team?
    Ans. Ritu Rani
    12. Who won Nobel Prize 2015 for literature?
    Ans. Svetlana Alexievich
    13. Which is first unmanned satellite launched by ISRO?
    Ans. Chandrayaan 1
    14. What is the full form of SONAR?
    Ans. Sound Navigation And Ranging
    15. Questions about CERN?
    Ans. Nuclear Research
    16. What is the capital city of AP?
    Ans. Amaravati
    17. Who won the us open women’s doubles?
    Ans. Sania Mirza-Martina Hingis
    18. Dada Saheb Phalke Award belongs to which field?
    Ans. Cinema
    19. Rajaram R Laxman belongs to which game?
    Ans. Chess
    20. Current captain of women’s hockey team?
    Ans. Ritu Rani
    21. What is study of map is called?
    Ans. Cartography
    22. Where is Indira Gandhi Tulip garden located?
    Ans.  Srinagar, Jammu and Kashmir
    23. What is unit of pressure?
    Ans. pascal (Pa)
    24. Who was the considered as first programmer?
    Ans. Ada Lovelace
    25. Which is the state with lowest population density?
    Ans. Arunachal Pradesh
    26. Water is mixture of?
    Ans. Oxygen and hydrogen
    27. What does NFC based on?
    Ans. RFID
    28. Ozone layer is found in which layer of earth?
    Ans. Stratosphere
    29. Who is the first dalit President of India?
    Ans. Kocheril Raman Narayanan
    30. What is study of earth called as?
    Ans. Geology
    31.  Rupee sign was created by?
    Ans. Udaya Kumar
    32. How many players are there in volleyball?
    Ans. 6
    33. Hindi day celebrated on?
    Ans. 14 September
    34. Kanha national park situated at which location?
    Ans. Madhya Pradesh

  • RRB NTPC Answer Key
  • RRB NTPC Previous Year Question Paper
  • RRB NTPC Exam Review & Paper Analysis
  • RRB NTPC Asked Questions
  • RRB NTPC Cut Off Marks Previous Year
  • RRB Railway Recruitment
  • RRB NTPC Asked Questions 10th April 2016 (Afternoon Slot) 

    RRB refers Railway Recruitment Boards of Indian Railways. RRB It is the Employment Gateway for filling the vacancies available in Indian Railways. The Indian Railways is the largest mode of transportation in India. It handles the highest number of customer and passenger. RRB divided into 19 Regional Boards headed by a Central Control Board.  Recently Organisation has released RRB Advt. No. CEN 03/2015 Notification for filling up of 18252 Ticket Collector, Clerk Cum Typist, Commercial Apprentice, Traffic Apprentice (TA), Junior Accounts Assistant cum Typist, Enquiry cum Reservation Clerk (ECRC), Senior Clerk cum Typist, Assistant Station Master (ASM), Senior Time Keeper, and Goods Guard Vacancies.

    Related Search:

    RRB Exam 10th April Review & Analysis (1st Shift) Morning Session
    RRB 10th April Review & Analysis (2nd Shift) Afternoon Session
    RRB 10th April Review & Analysis (3rd Shift) Evening Session
    RRB NTPC 10th April Asked Questions (1st Shift) Morning Phase
    RRB NTPC Exam Questions Papers 10th April (3rd Shift) Evening Phase

    Share

    & Comment

    0 comments:

    Post a Comment

     

    Copyright © 2015 e Govt Job Alert 2016 - 2017 : Recruitment, Results, Answer Key, Exam Syllabus™ is a registered trademark.

    Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.