e Govt Job Alert: Latest Exam Syllabus in pdf, Exam Pattern/ Scheme, Eligibility Criteria, Exam Dates/ Schedules,Answer Key, Cut Off Marks, Admit Cards, Exam Hall ticket, Interview Call Letter,Exam Notification 2015-2016, Recruitment/ Rozgar Samachar/ Employment News, Results, Merit List, Toppers List, Rank List, Previous Year Old Question Papers, Exam tips & guides,

Monday, 4 April 2016

RRB Asked Questions 3rd April 2016 (3rd Shift) (Evening Session) - Indian Railway RRB Non Technical CBT Online Exam Paper Solution

RRB Asked Questions 3rd April 2016 (3rd Shift) (Evening Session) - Indian Railway RRB Non Technical CBT Online Exam Paper Solution : Download Online RRB NTPC CEN 03/2015 Answer Key with Question Paper Solution All Sets Wise in pdf for All Regions. RRB NTPC Online Exam Asked Questions in GK, GS, Arithmetic, GI Subjects for Morning/ Afternoon/ Evening Shift or 1st/ 2nd/ 3rd Slot/ Session/ Phase. Railway Non Technical Graduate Level Exam Review and Analysis held on 8 to 31 March 02 to 11 April, 16, 18 to 19th, 22nd, 26th to 30th April 2016 available at official website indianrailways.gov.in

  • RRB NTPC Answer Key
  • RRB NTPC Previous Year Question Paper
  • RRB NTPC Exam Review & Paper Analysis
  • RRB NTPC Asked Questions
  • RRB NTPC Cut Off Marks Previous Year
  • RRB Railway Recruitment
  • RRB NTPC Asked Questions 3rd April 2016 

    RRB NTPC Asked Questions 2nd April 2016 (1st Shift) (Morning Session) : RRB NTPC Online Exam Conducted by Railway Recruitment Board on various dates for all regions. Huge number of Candidates appeared in the examination and now they are looking for asked questions in various subject papers.

    The Indian Railways conducted the Computer Based Test (CBT) Region wise on 28 to 31 March, 02 to 11 April, 16, 18 to 19th, 22nd, 26th to 30th April 2016. The written exam was conducted in 3 shifts (shift I 9.00 am, Shift II 12.30 am to 11.45 am, shift III 4 pm). As per the official information, the online test comprised of 5 sections i.e. Reasoning, Numerical Ability, General Awareness, Computer Knowledge, and English.

    RRB NTPC Asked Questions 3rd April 2016 (3rd Shift)

    Name of the Organization: Railway Recruitment Boards of Indian Railways

    Official Site: www.indianrailways.gov.in

    Job Role: (Commercial Apprentice (CA), Traffic Apprentice(TA), Enquiry-Cum- Reservation-Clerk (ECRC), Goods Guard, Junior Accounts Assistant-Cum-Typist (JAA), Senior Clerk-Cum-Typist, Asst Station Master (ASM),Traffic Assistant and Senior Time keeper)

    Vacancies: 18252 posts

    Job Category: Central government

    Job Location: India

    Exam dates: 3rd April 2016

    Category: Asked Questions

    Date of Examinations:

    March Month: 28th, 29th, 30th and 31st March 2016
    April Month: 2nd, 3rd, 4th, 5th, 6th, 7th, 9th (examination only in 3rd Shift), 10th (examination only in 3rd Shift), 11th, 12th, 16th, 18th, 19th, 22nd, 26th, 27th, 28th, 29th and 30th April 2016.

    Exam Duration: The duration of computer based test(CBT) will be 90 minutes (120 minutes for PWD candidates with scribe)

    Number of Questions: 100

    Type of Questions: Multiple Choice Questions.

    Negative Marking: 1/3rd for every incorrect answers.

    Exam language: English, hindi, Gujarati, Punjabi, Kannada, Tamil, Telugu, Marathi, Konkani, Odia, Assamese, Manipuri, Malayalam & Urdu (15 languages).

    RRB Non-Technical Exam Pattern 2016

    The written exam will consist of 100 multiple choice questions. Each question carries one and half mark. Negative marking system for each question for which an incorrect has been given by the aspirant, 1/3 of the marks assigned to the MCQs question will be deducted as penalty to arrive to the obtained mark.

    The question paper will be divided into four sections: General Knowledge (20 marks), Arithmetic Ability (25 marks), General Intelligence (25 marks) and General Science (30 marks). The exam is likely to be highly competitive as huge number of applicants will sit for the exam. So, they will have to take preparation according to the prescribed exam pattern and syllabus.

    Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Paper Solution

    Morning shift Questions asked in RRB NTPC 3 April 2016: (3rd shift)

    1)When was INC formed?
    Answer: December 28, 1885
    2) Who is winner of Davis cup 2015?
    Answer: Britain
    3) INS Satellites are used for_______
    Answer:
    4) Who founded North Korea?
    Answer: Kim II- Sung
    5) Fathepur sikri was founded by _______.
    Answer: Akbar
    6) Who invented WWW?
    Answer: Berners Lee
    7) What is main element of Marsh gas?
    Answer: methane
    8) Who is founder of Indian Army?
    Answer: subash chandra bose
    9) What is use of INS Satellites?
    Answer:
    10) Who won 2015 rugby?
    Answer: New Zealand
    11) What is average thickness of skin?
    Answer: 1.95 mm
    12) The first noble prize for medicine was given for which disease?
    Answer:
    13) Which is not satellite of Jupiter?
    Answer:
    14)  Aazad hindu fauj ________.
    Answer: 1942
    15) sajan prakash related to _______.
    Answer: swimming

  • RRB NTPC Answer Key
  • RRB NTPC Previous Year Question Paper
  • RRB NTPC Exam Review & Paper Analysis
  • RRB NTPC Asked Questions
  • RRB NTPC Cut Off Marks Previous Year
  • RRB Railway Recruitment
  • RRB NTPC Asked Questions 3rd April 2016 (Afternoon Session) 

    RRB refers Railway Recruitment Boards of Indian Railways. RRB It is the Employment Gateway for filling the vacancies available in Indian Railways. The Indian Railways is the largest mode of transportation in India. It handles the highest number of customer and passenger. RRB divided into 19 Regional Boards headed by a Central Control Board.  Recently Organisation has released RRB Advt. No. CEN 03/2015 Notification for filling up of 18252 Ticket Collector, Clerk Cum Typist, Commercial Apprentice, Traffic Apprentice (TA), Junior Accounts Assistant cum Typist, Enquiry cum Reservation Clerk (ECRC), Senior Clerk cum Typist, Assistant Station Master (ASM), Senior Time Keeper, and Goods Guard Vacancies.


    Related Search:

    Share

    & Comment

    1 comments:

    1. Government jobs seekers,who looking for Govt Jobs in India to get results, admit cards, syllabus,answer keys, Application forms visit our site.This is the best site in India.Here You find each and everything about Govt Jobs.
      http://governmentjobs2016.com/

      ReplyDelete

     

    Copyright © 2015 e Govt Job Alert 2016 - 2017 : Recruitment, Results, Answer Key, Exam Syllabus™ is a registered trademark.

    Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.