e Govt Job Alert: Latest Exam Syllabus in pdf, Exam Pattern/ Scheme, Eligibility Criteria, Exam Dates/ Schedules,Answer Key, Cut Off Marks, Admit Cards, Exam Hall ticket, Interview Call Letter,Exam Notification 2015-2016, Recruitment/ Rozgar Samachar/ Employment News, Results, Merit List, Toppers List, Rank List, Previous Year Old Question Papers, Exam tips & guides,

Monday, 4 April 2016

RRB Asked Questions 3rd April 2016 (2nd Shift) (Afternoon Session) - Indian Railway RRB Non Technical CBT Online Exam Paper Solution

RRB Asked Questions 3rd April 2016 (2nd Shift) (Afternoon Session) - Indian Railway RRB Non Technical CBT Online Exam Paper Solution : Download Online RRB NTPC CEN 03/2015 Answer Key with Question Paper Solution All Sets Wise in pdf for All Regions. RRB NTPC Online Exam Asked Questions in GK, GS, Arithmetic, GI Subjects for Morning/ Afternoon/ Evening Shift or 1st/ 2nd/ 3rd Slot/ Session/ Phase. Railway Non Technical Graduate Level Exam Review and Analysis held on 8 to 31 March 02 to 11 April, 16, 18 to 19th, 22nd, 26th to 30th April 2016 available at official website indianrailways.gov.in

  • RRB NTPC Answer Key
  • RRB NTPC Previous Year Question Paper
  • RRB NTPC Exam Review & Paper Analysis
  • RRB NTPC Asked Questions
  • RRB NTPC Cut Off Marks Previous Year
  • RRB Railway Recruitment
  • RRB NTPC Asked Questions 3rd April 2016 

    RRB NTPC Asked Questions 2nd April 2016 (1st Shift) (Morning Session) : RRB NTPC Online Exam Conducted by Railway Recruitment Board on various dates for all regions. Huge number of Candidates appeared in the examination and now they are looking for asked questions in various subject papers.

    The Indian Railways conducted the Computer Based Test (CBT) Region wise on 28 to 31 March, 02 to 11 April, 16, 18 to 19th, 22nd, 26th to 30th April 2016. The written exam was conducted in 3 shifts (shift I 9.00 am, Shift II 12.30 am to 11.45 am, shift III 4 pm). As per the official information, the online test comprised of 5 sections i.e. Reasoning, Numerical Ability, General Awareness, Computer Knowledge, and English.

    RRB NTPC Asked Questions 3rd April 2016 (2nd Shift)

    Name of the Organization: Railway Recruitment Boards of Indian Railways

    Official Site: www.indianrailways.gov.in

    Job Role: (Commercial Apprentice (CA), Traffic Apprentice(TA), Enquiry-Cum- Reservation-Clerk (ECRC), Goods Guard, Junior Accounts Assistant-Cum-Typist (JAA), Senior Clerk-Cum-Typist, Asst Station Master (ASM),Traffic Assistant and Senior Time keeper)

    Vacancies: 18252 posts

    Job Category: Central government

    Job Location: India

    Exam dates: 3rd April 2016

    Category: Asked Questions

    Date of Examinations:

    March Month: 28th, 29th, 30th and 31st March 2016
    April Month: 2nd, 3rd, 4th, 5th, 6th, 7th, 9th (examination only in 3rd Shift), 10th (examination only in 3rd Shift), 11th, 12th, 16th, 18th, 19th, 22nd, 26th, 27th, 28th, 29th and 30th April 2016.

    Exam Duration: The duration of computer based test(CBT) will be 90 minutes (120 minutes for PWD candidates with scribe)

    Number of Questions: 100

    Type of Questions: Multiple Choice Questions.

    Negative Marking: 1/3rd for every incorrect answers.

    Exam language: English, hindi, Gujarati, Punjabi, Kannada, Tamil, Telugu, Marathi, Konkani, Odia, Assamese, Manipuri, Malayalam & Urdu (15 languages).

    RRB Non-Technical Exam Pattern 2016

    The written exam will consist of 100 multiple choice questions. Each question carries one and half mark. Negative marking system for each question for which an incorrect has been given by the aspirant, 1/3 of the marks assigned to the MCQs question will be deducted as penalty to arrive to the obtained mark.

    The question paper will be divided into four sections: General Knowledge (20 marks), Arithmetic Ability (25 marks), General Intelligence (25 marks) and General Science (30 marks). The exam is likely to be highly competitive as huge number of applicants will sit for the exam. So, they will have to take preparation according to the prescribed exam pattern and syllabus.

    Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Paper Solution

    Morning shift Questions asked in RRB NTPC 3 April 2016: (2nd shift)

    1. What is logo of Make in India?
    Answer: Moving Lion
    2) Largest freshwater lake in India?
    Answer: Wular
    3) Where is Adhai Din Ka Jhonpra is located?
    Answer: Ajmer
    4) What is WLAN?
    Answer: Wireless Local Area Network
    5) What is LIGO?
    Answer: Laser Interferometer Gravitational wave observatory
    6) Sighmo is ________.
    Answer: Festival
    7) What does BESK Stand for?
    Answer: Binary electronic sequence calculator
    8) In which year Sikkim state was formed?
    Answer: 1975
    9) Where was the first Olympics games are held?
    Answer: Athens
    10) What is oneirology?
    Answer: study of dreams
    11) Which is most abundant natural combustible gas?
    Answer: Methane
    11) Limerick is _______.
    Answer: Five line poetry
    12) Who is PM of Pak in 1999?
    Answer: Nawaz sharif
    13) Karl Marx is _________.
    Answer: Philosopher
    14) Holi is celebrated with ______.
    Answer: Gulal
    15) Who is the author of Malgudi days?
    Answer: R.K Narayan
    16) In which year Arunachal Pradesh state is formed?
    Answer: 1972
    17) ‘In the practice of tolerance, one’s enemy is the best teacher’ is quote by _______.
    Answer: Dalai Lama
    18) Headquarters of UNO _____.
    Answer: New york
    19) How many days our PM Visited america in 2015?
    Answer: 5 days
    20) What is change in position with distance called as _______.
    Answer: Magnitude
    Update: We will add more questions keep refresh this page.

    3rd April 2nd Slot Asked Questions with Answers – RRB NTPC 3rd April 2016 2nd Shift Review

    What is the Ratio of Indian Fleming? Ans. 3:2
    Who established Mughal Dynasty? Ans. Babar
    What did Alexander Fleming discover? Ans. Penicillin
    Which color has the lowest frequency? Ans. Violet
    What is there in Article 21 A? Ans. Free and compulsory education of all children
    What is Molecular formula of Sugar? Ans. C12H22O11
    Which is light metal in Room Temperature? Ans.
    Temple related to plague eradication in India? Ans.
    Tennis which is played on Hard Court? Ans. US & Australian
    Geostationary Satellite on 1981? Ans. Apple
    Who is the Father of Indian Space Programs? Ans.Vikram Sarabhai
    What is called White Desert of India? Ans. Siachen
    Homo sapiens are separated from? Ans. Neanderthal
    Which organization used UNIX in their products? Ans.

  • RRB NTPC Answer Key
  • RRB NTPC Previous Year Question Paper
  • RRB NTPC Exam Review & Paper Analysis
  • RRB NTPC Asked Questions
  • RRB NTPC Cut Off Marks Previous Year
  • RRB Railway Recruitment
  • RRB NTPC Asked Questions 3rd April 2016 (Afternoon Session) 

    RRB refers Railway Recruitment Boards of Indian Railways. RRB It is the Employment Gateway for filling the vacancies available in Indian Railways. The Indian Railways is the largest mode of transportation in India. It handles the highest number of customer and passenger. RRB divided into 19 Regional Boards headed by a Central Control Board.  Recently Organisation has released RRB Advt. No. CEN 03/2015 Notification for filling up of 18252 Ticket Collector, Clerk Cum Typist, Commercial Apprentice, Traffic Apprentice (TA), Junior Accounts Assistant cum Typist, Enquiry cum Reservation Clerk (ECRC), Senior Clerk cum Typist, Assistant Station Master (ASM), Senior Time Keeper, and Goods Guard Vacancies.


    Related Search:

    Share

    & Comment

    0 comments:

    Post a Comment

     

    Copyright © 2015 e Govt Job Alert 2017 2018 : Sarkari Result, Answer Key, Admit Card™ is a registered trademark.

    Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.