e Govt Job Alert: Latest Exam Syllabus in pdf, Exam Pattern/ Scheme, Eligibility Criteria, Exam Dates/ Schedules,Answer Key, Cut Off Marks, Admit Cards, Exam Hall ticket, Interview Call Letter,Exam Notification 2015-2016, Recruitment/ Rozgar Samachar/ Employment News, Results, Merit List, Toppers List, Rank List, Previous Year Old Question Papers, Exam tips & guides,

Wednesday, 6 April 2016

5th April RRB GK Questions Asked All Shifts (1st, 2nd, 3rd Slot) - Indian Railway Non Technical CBT Online Mock Test Free

5th April RRB GK Questions Asked All Shifts (1st, 2nd, 3rd Slot) with Solution -  Indian Railway Non Technical CBT Online Mock Test Free : Download Online RRB NTPC CEN 03/2015 Answer Key with Question Paper Solution All Sets Wise in pdf for All Regions. RRB NTPC Online Exam Asked Questions in GK, GS, Arithmetic, GI Subjects for Morning/ Afternoon/ Evening Shift or 1st/ 2nd/ 3rd Slot/ Session/ Phase Exam Review & Analysis.

RRB NTPC Previous Year Question Paper


RRB NTPC Exam Review & Paper Analysis


Railway Non Technical Graduate Level Exam Review and Analysis held on 5th/ 6th April 2016 available at official website indianrailways.gov.in

RRB NTPC Asked Questions Download 5th April 2016

RRB NTPC Answer Key


Today RRB NTPC Online Asked Questions 5th April 2016 

RRB NTPC Asked Questions 2nd April 2016 (1st Shift) (Morning Session) : RRB NTPC Online Exam Conducted by Railway Recruitment Board on various dates for all regions. Huge number of Candidates appeared in the examination and now they are looking for asked questions in various subject papers.

The Indian Railways conducted the Computer Based Test (CBT) Region wise on March/ April 2016. The written exam was conducted in 3 shifts (shift I 9.00 am, Shift II 12.30 am to 11.45 am, shift III 4 pm). As per the official information, the online test comprised of 5 sections i.e. Reasoning, Numerical Ability, General Awareness, Computer Knowledge, and English.

RRB NTPC Asked Questions


RRB NTPC Cut Off Marks Previous Year


RRB NTPC Online Mock Test 5th April 2016 (2nd Shift/ Slot)

Name of the Organization: Railway Recruitment Boards of Indian Railways

Official Site: www.indianrailways.gov.in

Job Role: (Commercial Apprentice (CA), Traffic Apprentice(TA), Enquiry-Cum- Reservation-Clerk (ECRC), Goods Guard, Junior Accounts Assistant-Cum-Typist (JAA), Senior Clerk-Cum-Typist, Asst Station Master (ASM),Traffic Assistant and Senior Time keeper)

Vacancies: 18252 posts

Job Category: Central government

Job Location: India

Exam dates: 5th April 2016

Category: Asked Questions/ Answer Key/ Exam Review/ Paper Analysis

Exam Duration: The duration of computer based test(CBT) will be 90 minutes (120 minutes for PWD candidates with scribe)

Number of Questions: 100

Type of Questions: Multiple Choice Questions.

Negative Marking: 1/3rd for every incorrect answers.

Exam language: English, hindi, Gujarati, Punjabi, Kannada, Tamil, Telugu, Marathi, Konkani, Odia, Assamese, Manipuri, Malayalam & Urdu (15 languages).

RRB Railway Recruitment


RRB NTPC Admit Card


RRB NTPC Online Mock Test


5th April RRB GK Questions Asked All Shifts (1st, 2nd, 3rd Slot)


(1st Slot) Morning shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 5 April 2016


1.Short Distance file transfer/Communiation device?
Ans: Bluetooth

2. National game of USA?
Ans: Baseball

3.Law of Inertia is given by ?

Ans: Newton

4. Biodiesel Train will be started in which zone?
Ans: South Western Railways Zone

5. Most Populous State?
Ans: UP

6. Ctrl+z is what?
Ans: to Undo any action

7. Indo Pak war in which Year?
Ans: 1965

8. Anti corruption member in ICC from Indian Cricket Team?
Ans: Rahul Dravid

9. Forest Area Percentage in India?
Ans: 21.23

10. which convert source code to object code?
Ans:Compiler

11. Number of World Heritage Site in India?
Ans: 32

12 Rank of India in Human Development Index?
Ans: 130

14. Astrosat satellite first launched in which year?
Ans: 28 September 2015

15. Founder of White Revolution?
Ans:Verghese Kurien

16. Dadabhai Naroji Professor in which University?
Ans: University of London.

17. toxicology is ?
Ans: Study of the adverse effects of chemicals on living organisms.

18.Panipat Refinery belongs to which company?
Ans: IOCL

19.Siachen Avalanche Survivor name?
Ans: Lance Naik Hanumantha

20.Odd one out? Yahoo.com, twitter.com, facebook.com, whatsapp
Ans: whatsapp

21. ISI full Form?
Ans: Indian Standard Institute

RRB NTPC Exam Review & Paper Analysis


RRB NTPC Asked Questions


RRB NTPC Cut Off Marks Previous Year


(2nd Slot) Afternoon shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 5 April 2016: 


1.Pidemiology is study of ?
Ans: study of the distribution and determinants of health-related states

2. What is India’s literacy rate as per census 2011?
Ans: 74.04%

3.Who was the man of the series in 2011  cricket world cup?
Ans: Yuvraj Singh

4. City on the bank of Nile?
Ans: Khartoum

5. Largest Coal Deposits in India are available in?
Ans: Damodar Valley

6. First smart city approved UT ?
Ans: New Delhi

7. The Biography  of Indira Gandhi written by?
Ans: Pupul Jayakar

8. Hoolock gibbon found in which state?
Ans: North East States

9. City without planetarium?

10. Hindi is National article by which article?
Ans: Article 343

11. 1024Gb means?
Ans: 1 terabyte

12.Where is  Tippu Sultan Maszid situated?
Ans: Kolkata

13. Ultrasonic  Frequency Range?
Ans: 18–22 kHz.

14. Which element is air polluted?
Ans: Sulphur Dioxide

15.What is the function of Hydrometer?
Ans: measures the specific gravity

16. What is the Capital of Dadra & Nagar Haveli?
Ans: Silvasa

17. National Sports Day?
Ans: 29th August

18. Pitchblende is related to?
Ans: Uranium

19. Full Form of Pdf?
Ans: Portable Document Format

20.Bones around Chest are?
Ans: rib cage

21.Flag Code of India?
Ans: 2002

22.BioDiversity means?
Ans:  the variety of life on Earth.

23. Who is the writer of the song amor bangla ?
Ans: Rabindranath Tagore

24. Language of Mughal Density?
Ans: Persian Language

25. Which Device is used to connect computer to wireless?
Ans: Router

RRB Railway Recruitment


RRB NTPC Admit Card


RRB NTPC Online Mock Test


(3rd Slot) Evening shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 5 April 2016


1. Which country got maximum no. of Medals in 2012 Olympics?
Ans. USA

2. Which Team won Under 19 Cricket World Cup?
Ans. West Indies

3. In which state Khajuraho temples can be found?
Ans. Madhya Pradesh

4. Who founded Swaraj party?
Ans. Chitranjan Das

5. Where is the statue of liberty?
Ans. New York

6. India occupies how much percentage of world s geographical area?
Ans. 2.42%

7. Which among them is not a good conductor of electricity?
Ans. wood

8. Euro is the currency of?
Ans. EU

9. Which cricketer hit consecutive three centuries in world cup cricket?
Ans.

10. What is the length of digestive system?
Ans. Upto 30 feets in adults

11. Which among these is not of alkaline nature?
Ans.

12. Infrared waves are what type of wave?
Ans.Electromagnetic

13. Tashkent agreement signed after which indo pak war?
Ans. 1965

14. India came under direct control of British in which year?
Ans. 1858

15. Bangladesh shares boundaries with which of the following countries?
Ans. Tripura

16. While moving up an elevator what happens to out body weight?
Ans.

17. Gas released during respiration by us?
Ans Co2

Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Question Paper EBook with Solution

Share

& Comment

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright © 2015 e Govt Job Alert 2017 2018 : Sarkari Result, Answer Key, Admit Card™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.