e Govt Job Alert: Latest Exam Syllabus in pdf, Exam Pattern/ Scheme, Eligibility Criteria, Exam Dates/ Schedules,Answer Key, Cut Off Marks, Admit Cards, Exam Hall ticket, Interview Call Letter,Exam Notification 2015-2016, Recruitment/ Rozgar Samachar/ Employment News, Results, Merit List, Toppers List, Rank List, Previous Year Old Question Papers, Exam tips & guides,

Sunday, 3 April 2016

3rd April 2016 RRB NTPC Answer Key (2nd Shift) - Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Asked Question Paper Solution Key (Afternoon Session)

RRB NTPC 3rd April 2016 Answer Key (2nd Shift) (Afternoon Session) - Indian Railway Non Technical CBT Exam Asked Question Paper Solution Key CEN 03/2015- RRB NTPC Exam Answer Sheet with Question paper Solution keys in pdf file All Sets Wise A, B, C, D, P, Q, R, S, W, X, Y, Z Morning / Afternoon/ Evening Shift/ Session 1st, 2nd, 3rd Slot/ Phase. RRB NTPC Answer Key 2016 Indian Railway RRB NTPC Online Exam 28 to 31 March 02 to 11 April, 16, 18 to 19th, 22nd, 26th to 30th April 2016 Analysis download online indianrailways.gov.in CEN 03/2015 Non Technical Graduate Level Exam Review and Analysis Check Here.

RRB NTPC (CEN 03/2015) Answer Key 2016 Available for All Regions : Click Here

RRB NTPC 3rd April 2016 Answer Key (2nd Shift) 

Railway Recruitment Board (RRB) has successfully conduct the Computer based Test or Online Exam for Various post at pre arrange centres decided by Indian railway Department for All Regions.

The Indian Railways conducted the Computer Based Test (CBT) Region wise on 28 to 31 March, 02 to 11 April, 16, 18 to 19th, 22nd, 26th to 30th April 2016. The written exam was conducted in 3 shifts (shift I 9.00 am, Shift II 12.30 am to 11.45 am, shift III 4 pm). As per the official information, the online test comprised of 5 sections i.e. Reasoning, Numerical Ability, General Awareness, Computer Knowledge, and English.

Indian Railway Non Technical CBT Exam Asked Question Paper Solution Key

Recently RRB NTPC 2016 CEN 03/2015 - Non Technical Popular Categories RRB NTPC 2016 – RRB NTPC CEN 03/2015 is the Railway Recruitment Board Non Technical Popular Categories recruitment for graduates. RRB NTPC 2016 is for posts of goods guard, junior accounts assistant cum typist (JAA), commercial apprentice (CA), traffic apprentice (TA), enquiry cum reservation clerk (ECRC), senior clerk cum typist, assistant station master (ASM). The stages of selection involve online computer based test which is common for all, followed by typing skill test and aptitude test depending upon post applied for. There are 18252 vacancies for RRB Non Technical Popular Categories 2016.

Large number of Candidates who had attend the CBT Exam for Non Technical are looking for Answer keys, Exam Review And Analysis. We provide the complete review about Railways examination here.

RRB NTPC (CEN 03/2015) Asked Questions 2016 Available for All Regions : Click Here

3rd Slot RRB Railway non Technical Exam Answer Sheet (03/04/2016)

Name of the Organization: Indian Railways (Railway Recruitment Boards)
Official Site: www.indianrailways.gov.in
Name Of the Posts: Various posts (Commercial Apprentice (CA), Traffic Apprentice(TA), Enquiry-Cum- Reservation-Clerk (ECRC), Goods GuardJunior Accounts Assistant-Cum-Typist (JAA), Senior Clerk-Cum-TypistAsst Station Master (ASM),Traffic Assistant and Senior Time keeper)
Total No Vacancies: 18252 posts
Job Category: Central government, Railway Jobs, Railway Recruitment 2015-16, Railway  Non Technical Jobs 2016.
Job Location: India
Category: RRB NTPC Asked Questions, RRB NTPC Exam Review, RRB railway Paper Analysis.

Exam Date: 3rd April 2016

Date of Examinations:
March Month: 28th, 29th, 30th and 31st March 2016
April Month: 2nd, 3rd, 4th, 5th, 6th, 7th, 9th (examination only in 3rd Shift), 10th (examination only in 3rd Shift), 11th, 12th, 16th, 18th, 19th, 22nd, 26th, 27th, 28th, 29th and 30th April 2016.
Exam Duration: The duration of computer based test(CBT) will be 90 minutes (120 minutes for PWD candidates with scribe)
Number of Questions: 100
Type of Questions: Multiple Choice Questions.
Negative Marking: 1/3rd for every incorrect answers.
Exam language: English, hindi, Gujarati, Punjabi, Kannada, Tamil, Telugu, Marathi, Konkani, Odia, Assamese, Manipuri, Malayalam & Urdu (15 languages).
Shift Timings:
S.NoTimeShift 1(09.00 to 10.30)Shift 2(12.30 to 14.00)Shift 3(16.00 to 17.30)
1.Reporting Times07.3011.0014.30
2.Gate Closing Times08.1511.4515.15
3.Exam Starting Times09.0012.3016.00

RRB NTPC 3rd April 2016 2nd shift Question Paper with Answers

1. What is logo of Make in Inida?
Answer: Moving Lion
2) Largest freshwater lake in India?
Answer: Wular
3) Where is Adhai Din Ka Jhonpra is located?
Answer: Ajmer
4) What is WLAN?
Answer: Wireless Local Area Network
5) What is LIGO?
Answer: Laser Interferometer Gravitational wave observatory
6) Sighmo is ________.
Answer: Festival
7) What does BESK Stand for?
Answer: Binary electronic sequence calculator
8) In which year Sikkim state was formed?
Answer: 1975
9) Where was the first Olympics games are held?
Answer: Athens
10) What is oneirology?
Answer: study of dreams
11) Which is most abundant natural combustible gas?
Answer: Methane
11) Limerick is _______.
Answer: Five line poetry
12) Who is PM of Pak in 1999?
Answer: Nawaz sharif
13) Karl Marx is _________.
Answer: Philosopher
14) Holi is celebrated with ______.
Answer: Gulal
15) Who is the author of Malgudi days?
Answer: R.K Narayan
16) In which year Arunachal Pradesh state is formed?
Answer: 1972
17) ‘In the practice of tolerance, one’s enemy is the best teacher’ is quote by _______.
Answer: Dalai Lama
18) Headquarters of UNO _____.
Answer: New york
19) How many days our PM Visited america in 2015?
Answer: 5 days
20) What is change in position with distance called as _______.
Answer: Magnitude
Update: We will add more questions keep refresh this page.
Already 1st shift questions are posted. Please read every question, because on 29th and 30th it is seen that 2-3 questions from general science are repeated.

Related Search:

RRB NTPC 2nd April 2016 Asked Questions (3rd Shift) Evening Phase

RRB Non-Technical Exam Pattern 2016

The written exam will consist of 100 multiple choice questions. Each question carries one and half mark. Negative marking system for each question for which an incorrect has been given by the aspirant, 1/3 of the marks assigned to the MCQs question will be deducted as penalty to arrive to the obtained mark.

The question paper will be divided into four sections: General Knowledge (20 marks), Arithmetic Ability (25 marks), General Intelligence (25 marks) and General Science (30 marks). The exam is likely to be highly competitive as huge number of applicants will sit for the exam. So, they will have to take preparation according to the prescribed exam pattern and syllabus.

RRB NTPC (CEN 03/2015) Review and Analysis 2016 Available for All Regions : Click Here

RRB NPTC 3rd April 2016 2nd / Afternoon shift Questions and Answers


The RRBs (Regional Boards) started conducting Online Test to quicken the selection process in Technical and Non-technical cadres. Now come to the point a few days back it released RRB Advt. No. CEN 03/2015 Notification for filling up of 18252 Ticket Collector, Clerk Cum Typist, Commercial Apprentice, Traffic Apprentice (TA), Junior Accounts Assistant cum Typist, Enquiry cum Reservation Clerk (ECRC), Senior Clerk cum Typist, Assistant Station Master (ASM), Senior Time Keeper, and Goods Guard Vacancies.

Share

& Comment

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright © 2015 e Govt Job Alert 2016 - 2017 : Recruitment, Results, Answer Key, Exam Syllabus™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.