e Govt Job Alert: Latest Exam Syllabus in pdf, Exam Pattern/ Scheme, Eligibility Criteria, Exam Dates/ Schedules,Answer Key, Cut Off Marks, Admit Cards, Exam Hall ticket, Interview Call Letter,Exam Notification 2015-2016, Recruitment/ Rozgar Samachar/ Employment News, Results, Merit List, Toppers List, Rank List, Previous Year Old Question Papers, Exam tips & guides,

Monday, 11 April 2016

2nd Shift RRB NTPC 11 April Answer Key & Question Paper - Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Solution (Afternoon Session)

RRB NTPC 11 April Question Paper & 2nd Shift Answer Key - Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Solution (Afternoon Session) for Goods Guard, ASM, Traffic Apprentice, JAA, Typist, Senior Clerk, ECRC CA, Traffic Assistant, Senior Time Keeper Indian Railway Non technical (11.04.2016) Online Exam GK Question Analysis & Answer Keys (CEN 03/2015

Download Online RRB NTPC CEN 03/2015 Answer Key with Question Paper Solution All Sets Wise in pdf for All Regions. RRB NTPC Online Exam Asked Questions in GK, GS, Arithmetic, GI Subjects for Morning/ Afternoon/ Evening Shift or 1st/ 2nd/ 3rd Slot/ Session/ Phase.

Railway Non Technical Graduate Level Exam Review and Analysis held on March 11th/ 12th April 2016 available at official website indianrailways.gov.in

RRB NTPC Answer Key Download 11th April 2016

  • RRB NTPC Answer Key
  • RRB NTPC Previous Year Question Paper
  • RRB NTPC Exam Review & Paper Analysis
  • RRB NTPC Asked Questions
  • RRB NTPC Cut Off Marks Previous Year
  • RRB Railway Recruitment
  • RRB NTPC Questions 11th  April 2016 

    RRB NTPC Asked Questions 11th April 2016 (1st/ 2nd/ 3rd Shift) (All Session) : RRB NTPC Online Exam Conducted by Railway Recruitment Board on various dates for all regions. Huge number of Candidates appeared in the examination and now they are looking for asked questions in various subject papers. We will provide here every shift and day question paper and solution key.

    The Indian Railways conducted the Computer Based Test (CBT) Region wise on 28 to 31 March, 02 to 11 April, 16, 18 to 19th, 22nd, 26th to 30th April 2016. The written exam was conducted in 3 shifts (shift I 9.00 am, Shift II 12.30 am to 11.45 am, shift III 4 pm). As per the official information, the online test comprised of 5 sections i.e. Reasoning, Numerical Ability, General Awareness, Computer Knowledge, and English.

    RRB NTPC Answer Sheet 11th  April 2016 (2nd Shift/ Slot)

    Name of the Organization: Railway Recruitment Boards of Indian Railways

    Official Site: www.indianrailways.gov.in

    Job Role: (Commercial Apprentice (CA), Traffic Apprentice(TA), Enquiry-Cum- Reservation-Clerk (ECRC), Goods Guard, Junior Accounts Assistant-Cum-Typist (JAA), Senior Clerk-Cum-Typist, Asst Station Master (ASM),Traffic Assistant and Senior Time keeper)

    Vacancies: 18252 posts

    Job Category: Central government

    Job Location: India

    Exam dates: 11th April 2016

    Category: Asked Questions/ Answer Key/ Exam Review/ Paper Analysis

    Date of Examinations:

    April Month: 11th, 12th, 16th, 18th, 19th, 22nd, 26th, 27th, 28th, 29th and 30th April 2016.

    Exam Duration: The duration of computer based test(CBT) will be 90 minutes (120 minutes for PWD candidates with scribe)

    Number of Questions: 100

    Type of Questions: Multiple Choice Questions.

    Negative Marking: 1/3rd for every incorrect answers.

    Exam language: English, hindi, Gujarati, Punjabi, Kannada, Tamil, Telugu, Marathi, Konkani, Odia, Assamese, Manipuri, Malayalam & Urdu (15 languages).

    RRB Non-Technical Exam Pattern 2016

    The written exam will consist of 100 multiple choice questions. Each question carries one and half mark. Negative marking system for each question for which an incorrect has been given by the aspirant, 1/3 of the marks assigned to the MCQs question will be deducted as penalty to arrive to the obtained mark.

    The question paper will be divided into four sections: General Knowledge (20 marks), Arithmetic Ability (25 marks), General Intelligence (25 marks) and General Science (30 marks). The exam is likely to be highly competitive as huge number of applicants will sit for the exam. So, they will have to take preparation according to the prescribed exam pattern and syllabus.

    Indian Railway Non Technical CBT Online Exam Question Paper Solution

    Candidates can check today questions paper and answer key. We suggest to all aspirants to share this question their friends on social media.

    RRB NTPC 11th April 2016 Answer Key & Question Paper (2nd Shift/ Slot) 

    Afternoon shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 11 April 2016: (2nd shift)


    1.Which one is smallest state of India?
    Ans: Goa

    2.First Female President of Nepal?
    Ans: Bidhya Devi Bhandari,

    3.Social Justice come under which article?

    4.Operation smile related to what?
    Ans: Find Missing Children

    5.What is the Rank of India in Corruption Index 2015?
    Ans: 76

    6.Uniform civil code article?
    Ans: Article 44

    7.FIFA ballon d’or award 2015?
    Ans: Lionel Messi

    8.Pashupatinath Temple Located at?
    Ans: Kathmandu,Nepal

    9.Who is the Prime Minister of Nepal?
    Ans: KP oli

    10.Who gave Kaiser-e-hind to Mahatma Gandhi?
    Ans: British Government

    11.Vertebral Column has how many bones?
    Ans: 33

    12.State with Maximum boundaries with other states?
    Ans: Uttar Pradesh

    13.Where is Tidal Port Situated?
    Ans: Kutch,Gujrat


    14.Physical Research Laboratory was founded by?
    Ans: Vikram Sarabhai

    15.Kalindi is the other name of which river?
    Ans: Yamuna

    16.Humayun tomb situated at?
    Ans: Delhi

    17. Mahabharata was fought for how many days?
    Ans: 18 Days

    18. CMOS Full Form ?

    Ans: Complementary metal-oxide semiconductor


    Morning shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 11 April 2016: (1st shift)



    1.Which is the lighter gas?
    Ans:  Helium

    2. Name of Gandhi by Britishers which he denied?

    3. First Lady Judge in High Court?
    Ans: Anna Chandy

    4. Gasoline Engine was introduced by?
    Ans:  Nikolaus August Otto

    5. First Woman Prime minister of Sri Lanka?
    Ans: Sirimavo Bandaranaike

    6. What is Ecotone?
    Ans: Transition area between two biomes.

    7. G20 summit  2015 held in which country?
    Ans: Turkey

    8. 2015 commonwealth Youth games held at?
    Ans: Apia,Samoa

    9. Kaiser-i-hind by Britishers awarded to?
    Ans: Mahatma Gandhi

    10.How many constellations are named?
    Ans: 88

    11. Symmetry of Rectangle is ?
    Ans: 2

    12. Stars shine because of?
    Ans: nuclear fusion

    13. First Muslim  women President in the world?
    Ans: Benazir Bhutto

    14. Inventor of X rays?

    Ans: Wilhelm Conrad Roentgen

    Evening shift Questions asked with Answers of RRB NTPC 10 April 2016: (3rd shift)



    1. Who is the BCCI cricketer of the year 2015?
    Ans: Virat Kohli

    2. Who built Red fort of Agra?
    Ans: Akbar

    3. largest cell in human body?
    Ans: Ovum

    4. Dirty Blood if carried by?
    Ans: RENAL ARTERY

    5. First Human heart transplant performed at?
    Ans: South Africa in 1967

    6. Study of Humans?
    Ans: Anthropology

    7. Goa was liberated from Portugal by which movement?
    Ans: Goa Liberation Movement

    8. Saurology is the study of?
    Ans: The study of lizards

    9. ISRO full form?
    Ans: Indian Space Research Organisation

    10. What is the age of Retirement of the judge of Supreme Court?
    Ans: 65

    11. Who declare financial emergency ?
    Ans: President

    12. DVD full form?
    Ans: Digital Video/Versatile Disc

    13. Mahabodi Temple located at?
    Ans: Bodh Gaya

    14. who is Maharashtra Tiger’s Ambassador?
    Ans: Amitabh Bachchan

    15. M.A chidambaram trophy best woman cricketer 2015?
    Ans: Mithali Raj

    16. Which acid help in human body for digestion?
    Ans: Gastric Acid(HCl)

    18. Who has right to issue financial Emergency?

    Ans. President

  • RRB NTPC Answer Key
  • RRB NTPC Previous Year Question Paper
  • RRB NTPC Exam Review & Paper Analysis
  • RRB NTPC Asked Questions
  • RRB NTPC Cut Off Marks Previous Year
  • RRB Railway Recruitment
  • RRB NTPC Asked Questions 11th April 2016 (Afternoon Slot) 

    RRB refers Railway Recruitment Boards of Indian Railways. RRB It is the Employment Gateway for filling the vacancies available in Indian Railways. The Indian Railways is the largest mode of transportation in India. It handles the highest number of customer and passenger. RRB divided into 19 Regional Boards headed by a Central Control Board.  Recently Organisation has released RRB Advt. No. CEN 03/2015 Notification for filling up of 18252 Ticket Collector, Clerk Cum Typist, Commercial Apprentice, Traffic Apprentice (TA), Junior Accounts Assistant cum Typist, Enquiry cum Reservation Clerk (ECRC), Senior Clerk cum Typist, Assistant Station Master (ASM), Senior Time Keeper, and Goods Guard Vacancies.

    Related Search:

    RRB Exam 11th April Review & Analysis (1st Shift) Morning Session
    RRB 11th April Review & Analysis (2nd Shift) Afternoon Session
    RRB 11th April Review & Analysis (3rd Shift) Evening Session
    RRB NTPC 11th April Asked Questions (1st Shift) Morning Phase
    RRB NTPC Exam Questions Papers 11th April (3rd Shift) Evening Phase

    Share

    & Comment

    0 comments:

    Post a Comment

     

    Copyright © 2015 e Govt Job Alert 2016 - 2017 : Recruitment, Results, Answer Key, Exam Syllabus™ is a registered trademark.

    Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.